Veelgestelde vragen

Aanhangwagenverzekering

Heeft u een vraag over de Aanhangwagenverzekering? Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie over deze verzekering.

Nee, u betaalt geen extra kosten. Bij ons betaalt u namelijk geen:

  • kosten om uw polis te maken (poliskosten);
  • kosten voor onze administratie (administratiekosten).

Onze premies zijn inclusief assurantiebelasting. Assurantiebelasting is belasting die u betaalt over schadeverzekeringen.

Daar kunt u voor kiezen. Als u kiest voor een eigen risico, betaalt u een deel van de schade zelf. Maar nooit meer dan het maximale bedrag (van € 150,- of
€ 300,-) dat u zelf vaststelt. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op de verzekeringspremie door het nemen van een eigen risico? Via 'Premie Berekenen' krijgt u dat precies voorgerekend.

Met de Aanhangwagenverzekering bent u verzekerd in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

Raakt uw aanhangwagen total loss bij een voorval waarvoor u de verzekering heeft gesloten? U ontvangt de aanschafwaarde terug, tot een maximum van
€ 12.500,-. Is de aanschafwaarde hoger, dan wordt de vergoeding gebaseerd op 110% van de dagwaarde.

Uw verzekering bij Centraal Beheer Achmea heeft een looptijd van slechts één jaar. Na het eerste jaar wordt de verzekering niet meer automatisch met een jaar verlengd. U kunt de verzekering vanaf dat moment dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Bent u nu elders verzekerd? Dan kunt u na afloop van de eerste contractstermijn (meestal één jaar) uw verzekering daar direct opzeggen (met een maand opzegtermijn) en oversluiten naar Centraal Beheer Achmea!