Dekkingen

Aanhangwagenverzekering

Casco

U verzekert uw aanhangwagen tegen materiële schade. Schades als gevolg van een ongeval, brand, vernieling, diefstal of weersomstandigheden als storm en hagel.

Uw aanhangwagen is met de cascodekking altijd verzekerd: onderweg, voor uw huis en in de stalling. De dekking geldt in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

Bij materiële schade is onze erkende schade-expert vaak al binnen 24 uur ter plaatse om u verder te helpen.

Wanneer uw aanhangwagen total loss is verklaard bij een voorval waarvoor u bent verzekerd en uw aanhangwagen is niet ouder dan één jaar, dan krijgt u de aanschafwaarde terug, tot een maximum van € 12.500,-. Is de aanschafwaarde hoger, dan wordt de vergoeding gebaseerd op 110% van de dagwaarde. Bij een aanhangwagen ouder dan één jaar ontvangt u de dagwaarde. Ditzelfde geldt bij diefstal.

Rechtsbijstand

Basis

Met dit basisonderdeel krijgt u juridische hulp bij drie situaties:

  • Bij strafrecht in het verkeer. Bijvoorbeeld als u iets strafbaars heeft gedaan in het verkeer, of als u getuige bent in een rechtszaak.
  • U heeft recht op een schadevergoeding van iemand, maar die persoon kan het niet betalen.
  • U moet een borgsom betalen. Stichting Achmea Rechtsbijstand kan u dit geld lenen.

Verkeer en medisch

Als u bijvoorbeeld een schade moet verhalen, is het prettig dat u terecht kunt bij iemand met verstand van zaken. Daarvoor is de dekking Verkeer en Medisch. U verzekert uw hele gezin wereldwijd voor rechtsbijstand in verkeerssituaties. Of dat nu op de motor, op de fiets, wandelend, in de auto of in het openbaar vervoer is.

Ook voor medische conflicten

Met deze dekking bent u ook direct verzekerd voor rechtsbijstand bij medische conflicten. Bijvoorbeeld als u ontevreden bent over een behandeling van een arts, of bij een medische misser.

Persoonlijk advies

De juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand staan voor u klaar. Samen met u zoeken zij naar een oplossing. Met advies of door u zaken uit handen te nemen. U betaalt nooit voor de kosten van onze juristen. Voor de kosten van externe deskundigen bent u verzekerd tot € 50.000 per gebeurtenis.

Geen wachttijd

Voor de dekking Verkeer en medisch geldt geen wachttijd. Dat betekent dat u na het sluiten direct verzekerd bent. Alleen als u al een juridisch probleem had op het moment dat u deze dekking sloot, of wist dat u een juridisch probleem kon verwachten, dan bent u voor deze specifieke conflicten niet verzekerd.