Wat doet u met het geld van uw RenteVast Rekening?

De keuze is aan u!

De rentevast periode van uw RenteVast Rekening loopt af. Weet u al wat u met uw geld gaat doen? Misschien heeft u al een specifiek doel in gedachten. Als u het nog niet weet geven we u graag wat tips en inspiratie om u bij uw keuze te helpen.

Centraal Beheer heeft 3 product­oplossingen voor u

RentePlús Rekening

Wij boeken het geld op de einddatum terug op uw RentePlus Rekening. Als u er niets mee doet spaart u daar gewoon verder. De variabele rente is op dit moment 0.2%. Dit is een mooi percentage vergeleken bij andere banken.

RenteVast Rekening

U kunt uw geld weer vastzetten door een nieuwe RenteVast Rekening te openen. U weet zo precies hoeveel uw geld over de door u gekozen periode waard is. U kunt in Mijn Centraal Beheer een nieuwe rekening openen.

Gemaksbeleggen

Met beleggen haalt u misschien een hoger rendement. Maar beleggen brengt ook kosten en risico’s met zich mee. Kunt u (een deel van) uw geld een tijdje aan de kant zetten? Dan is beleggen misschien iets voor u. U kunt bij ons met elk gewenst bedrag beginnen met beleggen. U kunt dus ook beginnen met beleggen én blijven sparen.

Met sparen of beleggen zorgt u er voor dat uw geld in waarde kan groeien. Maar er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Als u spaart, weet u wat de rente is. U weet dus precies wat u krijgt. Bij beleggen weet u van te voren nooit wat het resultaat is. Er zijn onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten tegenvallen. Of meevallen.

Sparen bij Centraal Beheer

  • U krijgt rente op uw inleg
  • U kunt altijd bij uw geld (tenzij u het vastzet in een deposito)
  • U kiest zelf hoeveel en hoe vaak u spaart
  • Zekerheid van het depositogarantiestelsel
  • Geen kosten

Beleggen bij Centraal Beheer

  • Mogelijk meer uit uw inleg halen dan bij sparen
  • Meer risico: uw inleg kan minder waard worden
  • U kunt altijd bij uw geld
  • Als u een bedrag heeft dat u een langere tijd kunt missen
  • Lage kosten

Meer weten over de verschillen tussen sparen en beleggen. Lees verder

Meer inspiratie

Vader en zoon aan de keukentafel

Slim belastingvrij schenken: dat doet u zo

U heeft voldoende geld en wilt wel iets weggeven. Wie u ook blij maakt, het is altijd leuk om te zien dat een ander ervan geniet. Hoe geeft u uw geld slim weg, zonder vooral de Belastingdienst blij te maken? We geven 3 tips.

Zonnepanelen

Maak uw huis duurzaam

Steeds vaker wordt er slim duurzaam gebouwd. Maar wat als u in uw niet-duurzame huis wilt blijven wonen. En wel bewust met het milieu wilt omgaan. Wat kunt u zelf aan uw huis doen? Of laten doen?

Kinderen spelen thuis

Tips om uw hypotheek af te lossen

Heeft u een aardige spaarrekening en een hypotheek? Misschien wilt u uw hypotheek alvast gaan aflossen. Dat kan in veel gevallen. Met elke aflossing wordt uw huis een beetje meer van u. We vertellen u waar u op moet letten.