Rekening openen

RenteVast Rekening

Zo eenvoudig opent u een rekening

Heeft u al een RentePlús Rekening? Sla deze stap dan over.
U heeft een RentePlús Rekening nodig om een RenteVast Rekening te kunnen openen. Met een RentePlús Rekening kunt u zoveel RenteVast Rekeningen openen als u wilt. Dit is handig als u verschillende bedragen wilt vastzetten tegen verschillende looptijden.

U heeft Mijn Centraal Beheer nodig

Heeft u nog geen Mijn Centraal Beheer? Vraag er direct een aan.

Open RentePlús Rekening

Staat er € 500,- of meer op uw RentePlús Rekening? Dan kunt u een RenteVast Rekening openen met de button onder 'Sparen' in uw account.

U kunt € 500,- tot € 250.000,- vastzetten op een RenteVast Rekening. U kiest zelf hoelang u het bedrag wilt vastzetten. Dit noemen we de looptijd. U ziet direct de rente en het eindbedrag per looptijd. Open zoveel RenteVast Rekeningen als u wilt.

Verschillende looptijden mogelijk

Wilt u een deel van uw spaargeld voor langere tijd vastzetten? En een ander deel voor een kortere tijd? Dan kunt u meerdere RenteVast Rekeningen openen.

U kunt meer RenteVast Rekeningen openen met verschillende looptijden

U kunt bijvoorbeeld € 500,- voor 2 jaar vastzetten op de ene RenteVast Rekening. En op een andere RenteVast Rekening bijvoorbeeld € 10.000,- voor 10 jaar. Vanuit uw RentePlús Rekening kunt u zoveel RenteVast Rekeningen openen als u wilt. Met de looptijd die u wenst.

Uw RenteVast Rekening eerder stoppen

U ziet de einddatum van uw RenteVast Rekening online.

U betaalt maximaal 5% van uw inleg als u eerder stopt

U betaalt 1,25% per jaar tot de einddatum en u betaalt alleen over de inleg. Niet over de bijgeschreven rente. We tellen een deel van een jaar als 1 jaar. Wij halen de kosten van uw inleg af. De rest van uw inleg plus de opgebouwde rente storten we op uw RentePlús Rekening.

Een voorbeeldberekening

U heeft € 5.000,- voor 10 jaar vastgezet. De einddatum is over 4 jaar en 7 maanden. 4 jaar en 7 maanden tellen wij als 5 jaar. 5 jaar x 1,25% = 6,25%, maar het maximum is 5%. U betaalt 5% van € 5.000,- = € 250,-. U ontvangt: € 5.000,- - € 250,- = € 4.750,- + de opgebouwde rente tot het moment dat u de rekening stopt.

In een aantal gevallen berekenen wij geen boete

  • U beëindigt de RenteVast Rekening binnen 14 dagen na opening.
  • Bij overlijden van de rekeninghouder of de mederekeninghouder.
  • Bij (onvrijwillige) werkloosheid van rekeninghouder of de mederekeninghouder.
  • Bij schuldsanering of faillissement van de rekeninghouder of de mederekeninghouder.
  • Bij arbeidsongeschiktheid van de rekeninghouder of de mederekeninghouder.

Stuur ons het beëindigingsformulier RenteVast Rekening

Scan of maak een foto van het formulier. En stuur het formulier per e-mail naar: rpr@centraalbeheer.nl. Zet uw rekeningnummer in het onderwerp. Kunt u niet scannen of een foto maken? Stuur het formulier dan per post naar Centraal Beheer, Team Sparen, Antwoordnummer 506, 7300 WB Apeldoorn. Een postzegel is niet nodig.

Na ontvangst storten wij uw geld terug op uw RentePlús Rekening

U ontvangt uw inleg plus de opgebouwde rente terug op uw RentePlús Rekening. De kosten van 1,25% per jaar trekken wij van dat bedrag af. Dan stoppen wij uw RenteVast Rekening.

Hoe kunnen wij u helpen?

Centraal Beheer schrijft een bericht...