Tussentijds verlof

Levensloop Totaalpakket

De Levensloopregeling heeft goede mogelijkheden om betaald verlof op te nemen. Voor een lange tijd. Het spaargeld neemt u op als u een tijd met onbetaald verlof wilt gaan.

Lange tijd vrij (sabbatical)

U wilt een jaar vrij om tot rust te komen. Of u wilt gewoon eens een langere periode op vakantie. Kortom: u wilt de tijd invullen zoals u dat wilt. Dat kan met de Levensloopregeling.

Zorgverlof

Zorgverlof is bedoeld voor zorg aan uw zieke partner, uw eigen kind of 1 van uw ouders. Uw werkgever is verplicht om aan deze vorm van verlof mee te werken. Hoeveel uur zorgverlof u op mag nemen, hangt af van uw inkomen.

Verlof om te studeren

U kunt uw spaargeld gebruiken voor studieverlof. Zo bereidt u zich in alle rust voor op een examen. Of heeft u eindelijk tijd om uw scriptie te schrijven.

Belastingvoordeel

U heeft altijd belastingvoordeel:

  • U betaalt over uw spaargeld pas belasting als u het geld opneemt. Het kan zijn dat u dan minder belasting betaalt. Omdat u op dat moment in een lagere tariefgroep valt.
  • Neemt u spaargeld van uw Levensloop Rekening op? Dan krijgt u levensloopverlofkorting. Dat is de extra korting die u krijgt via de inkomstenbelasting. De korting is € 205,- (in 2012). U krijgt de korting voor elk jaar dat u heeft gespaard vóór 2012.

Let op:

u bouwt vanaf 2012 geen levensloopverlofkorting meer op.

Download het deelnameformulier