Onderhoud huis

Of het nu gaat om terugkerende klussen of onderhoud dat 1 keer plaatsvindt. Door uw woning goed bij te houden voorkomt u vervelende verrassingen. Ook geniet u langer van uw woning. Maar wat doet u wanneer? Met onze tips en stappenplannen weet u zeker dat u belangrijk onderhoud nooit meer overslaat.

Uw woning goed onderhouden

Heeft u een woning? Dan moet u deze regelmatig onderhouden. Van cv-ketelonderhoud tot het maken van lekkende kitnaden. Ontdek welk onderhoud binnenshuis kan worden gedaan. Buiten is er ook genoeg werk aan de winkel. Denk aan onderhoud aan het dak, de muren en de ramen. Kijk welke klussen u zelf kunt doen. Of aan een vakman kunt overlaten.

Tips

Klimop schadelijk voor uw muur?

Tips

Nachtvorst: 6 tips om rekening mee te houden

Tips

Voorkom waterschade door lekkende kitnaden

Tips

Tips voor een gezond binnenklimaat

Tips

Waterschade voorkomen: 6 tips

Extreme wateroverlast zoals een tijdje geleden in Limburg is gelukkig zeldzaam. Maar ook een flinke stortbui kan voor veel schade aan uw woning zorgen. Door klimaatverandering hebben we vaker last van hevige regenbuien. Hoe beschermt u uw huis tegen wateroverlast? Dit doet u onder andere met onderhoud van het dak en uw dakgoten. Maar ook door de tuin op de juiste manier aan te leggen. Met deze 6 tips beschermt u uw huis zo goed mogelijk tegen schade door wateroverlast.

Tips

Onderhoudsvriendelijke tuin

Ziet u het al voor zich? Een groene tuin waar u na een drukke dag ontspant met uw favoriete drankje. En waar u geniet van de bloemen en de zoemende bijtjes om u heen. Zonder steeds de schoffel en hark te pakken. Hoe onderhoudsvriendelijker uw tuin, hoe meer tijd u heeft om ervan te genieten. Tuinexpert Jurgen Smit weet wel hoe u zorgt voor een groene, onderhoudsvriendelijke tuin. Zo kan iedereen groene vingers krijgen. Bekijk zijn tips over goede grond, de juiste planten en lui tuinieren.

Tips

Waterschade door wasmachine of vaatwasser voorkomen

Tips

De kleine-klusjes-herfstgids

Tips

Klussen op kamers: checklist

Tips

Buitengewone tuintips: onderhoudskalender

Woekerend onkruid en een kale grasmat behoren vanaf nu tot het verleden. Misschien vraagt u zich af wanneer u de hortensia’s snoeit. Of de rozen bemest. Met de simpele tips uit onze tuinonderhoudskalender houdt u de tuin bij. Daarvoor hoeft u helemaal geen groene vingers te hebben. Een kind kan de tuin doen! Bekijk in 1 handig overzicht wat uw tuin elk seizoen nodig heeft aan onderhoud.