Geschiedenis

Ruim 100 jaar Centraal Beheer

1909 De Coöperatieve Vereniging Centraal Beheer wordt opgericht door H.P.L.C. de Kruyff jr.
1920 Centraal Beheer speelt een grote rol in de vormgeving van de Nederlandse Sociale Zekerheid als uitvoeringsorganisatie van de ziektewet, ongevallenwet en kinderbijslagwet.
1953 De overheid verandert het sociale verzekeringsstelsel ingrijpend. Het GAK wordt opgericht. De sociale verzekeringen die Centraal Beheer regelde worden nu wettelijk verplicht. Groot gegroeid door deze verzekeringen, gaan we bijna ten onder aan ons eigen succes.
1956 Er wordt een nieuw bestaan opgebouwd met onder andere verzekeringen voor particulieren.
1970 De eerste werkgeverscollectiviteiten worden aangeboden.
1972 Het bedrijf breidt uit. Centraal Beheer verhuist van Amsterdam naar het moderne pand van architect Herman Hertzberger in Apeldoorn.
1978 Er wordt gestart met de directe verkoop van particuliere verzekeringen. Wij zijn de eerste in Nederland met een supercomputer en verkopen verzekeringen via postorders.
1985 We starten met de eerste ‘Even Apeldoorn bellen’ commercial: ‘Dinosaurus’.
1990 Begin jaren ‘90 spelen we goed in op de privatisering van de sociale zekerheid, zoals de WAO.
2001 Centraal Beheer gaat op in Achmea. Centraal Beheer is formeel geen bedrijf meer, maar een merk.
2013 We breiden verder uit en verhuizen naar de campus aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn.
2015 Centraal Beheer wordt steeds meer een financiële dienstverlener. We starten met de verkoop van de producten en diensten via intermediairs.
2016 Om te voorzien in de behoefte van werkgevers en pensioenfondsen aan nieuwe en digitale pensioenoplossingen wordt een algemeen pensioenfonds opgericht: Centraal Beheer APF.

Onze maatschappij verandert voortdurend. We blijven actief nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Lees meer over innovatie >