Mijn Leven

Wat zijn uw plannen?

Stelt u later ook liever nog even uit? Vertrouwt u er stiekem op dat het allemaal wel goed komt? Met uw pensioen, huis en andere geldzaken? Dat mag natuurlijk. Het is úw leven.

Toch gaat u vroeg of laat keuzes maken. Beslissingen nemen waar gewoon een financieel plaatje bij hoort. Waar u grip op wilt hebben zonder er een hobby van te maken. Ga ik dat geweldige huis kopen? Of kan ik beter huren? Wie zorgt er later voor mij? En hoe ziet mijn inkomen er straks uit? Wanneer is straks eigenlijk? U denkt er nu misschien nog niet aan, maar u wilt er wel op tijd bij zijn. We leven nu eenmaal in een wereld die niet stilstaat. In een tijd waarin verwacht wordt dat we meer zelf oplossen én naar elkaar omkijken.

Op Mijn Leven vindt u geen mooie praatjes over wat u moet doen en laten. Wel veel handige tips, rekenhulpen en o ja-momentjes. Zo willen wij u helpen nadenken over later. En willen wij u aanmoedigen om praktisch vooruit te kijken. Dan kunt u zelf bepalen wat u wel en niet wilt doen als het om uw plannen voor morgen gaat. Het is úw leven dat telt.


Mijn Leven laat zien hoe u ervoor staat.
En helpt vooruitkijken

Inzicht in uw financiele toekomst

Inkomen

Plannen maken over wat u wilt doen of juist laten, gaat makkelijker als u goed weet wat uw inkomsten zijn. En wat meer of minder werken voor uw inkomen nu en later betekent. U ontdekt het hier.

Altijd geld tekort? Ontdek hoe u geld kunt (be-)sparen

Uitgaven

Bent u ook elke maand ineens door uw geld heen? Of weet u precies waar u uw geld blijft en houdt u genoeg over voor geplande en onverwachte uitgaven? Weet waar u op kunt letten en plan alvast slim vooruit.

verhuisdozen

Wonen

Een verandering van uw woonsituatie heeft vaak invloed op uw financiën. Wilt u een huis kopen? Of gaat u huren? Hoe ziet uw financiële plaatje er dan uit?

Belangrijk nu en later: goede zorg

Zorg

Iedereen blijft graag gezond. Maar wat als uw gezondheid achteruit gaat? Of u te maken krijgt met extra zorg voor uw ouders of voor uw kinderen? Waar moet u dan op letten?

Genieten van een welverdiend pensioen

Pensioen

Als u stapje voor stapje geld opzij zet, krijgt uw geld de tijd om te groeien. En kunt u nu ook leuke dingen blijven doen. Kijk eens wat u opbouwt aan AOW en pensioen. En wat u kunt doen om te zorgen voor extra inkomen voor later.


“Mijn leven is drastisch veranderd”

Els Jansen, 47 jaar

Els werkte al 21 jaar bij een zorginstelling. Zorgde altijd voor anderen. Maar vindt het tijd om het roer om te gooien. Nu heeft ze in Frankrijk haar eigen Gites. En melkt ze haar eigen Franse geiten.

Lees meer


Goed of gewoon leuk om te weten

5 tips om uw droom werkelijkheid te maken

Droomt u weleens van een andere baan? Of denkt u eraan om een eigen bedrijf te starten? We geven 5 tips om de sprong te wagen.

Lees meer


“Mijn leven veranderde enorm”

Els werkte al 21 jaar bij een zorginstelling. Zorgde altijd voor anderen, maar vond het tijd om het roer om te gooien. Nu verhuurt ze een vakantiewoning in Frankrijk. En melkt ze haar eigen geiten.

Lees meer


Heeft u al een begroting van uw geluk gemaakt?

Geluk is niet te koop. Denken over wat u gelukkig maakt, kan u helpen bij uw financiële keuzes. Dirk Brounen en Kees Koedijk leggen uit hoe dat werkt.

Kijk deze film


De kans dat u de loterij wint?

De jackpot winnen. Wie droomt er niet van? Weet u bij welke loterij de kans het grootst is? Of beter gezegd: het minst klein?

Ontdek het


Uit ons Magazine...