Mijn Zorg

Hoe zorgt u straks voor uzelf en voor elkaar?

Rekent uw zieke vader of een vriendin op uw zorg? En kunt u zelf in uw fijne huis blijven wonen als het allemaal niet meer zo makkelijk gaat? Het is goed om daar nu alvast over na te denken. En om te weten welke keuzes u kunt maken voordat later ineens dichtbij is.

Iedereen wil dat goede zorg in Nederland betaalbaar blijft. Er wordt van ons verwacht dat we veel zélf doen. En meer naar elkaar omkijken. Dat is best logisch. Maar het vraagt ook wat. We helpen u alvast op weg. Dan staat u later niet voor verrassingen.

Kijk maar eens waar u aan kunt denken, als het over zorgen voor morgen gaat.

Even uitleggen

Over zorg in Nederland

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering voor zorg afsluiten. De overheid bepaalt welke noodzakelijke zorg daaronder valt. Zorgverzekeraars stellen vast wat er in aanvullende verzekeringen zit.

Krijg ik als mantelzorger een vergoeding?

Mantelzorg is vrijwillig. U krijgt er niet voor betaald. Wel zijn er vergoedingen waar u misschien recht op heeft.

Laat u geld liggen?

Zorgtoeslag, Kinderbijslag, Kindgebonden budget, Kinderopvangtoeslag. Weet u of u recht heeft op toeslagen of subsidies? En hoeveel die u opleveren?


Goed of gewoon leuk om te weten

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de basisverzekering

Ook voor kinderen is een basis zorgverzekering verplicht. Een kind moet binnen 4 maanden na de geboorte bij een zorgverzekeraar ingeschreven worden. Dit kan bij de verzekeraar van de ouders of verzorgers, maar dit is niet verplicht. Voor de basisverzekering van kinderen onder de 18 jaar hoeft er geen premie betaald te worden En er geldt geen eigen risico. Bij Centraal Beheer hebben we geen zorgverzekering. Ons zusterbedrijf Zilveren Kruis wel. Benieuwd naar wat een zorgverzekering daar kost? U rekent het makkelijk uit.

Bereken premie


Beter naar de dokter

Een bezoek aan de dokter is niet altijd leuk, maar wel belangrijk. En als u zich goed voorbereidt, kan de dokter u beter helpen. In deze handige vragenlijst van ons zusterbedrijf Zilveren Kruis staan vragen die u aan de dokter kunt stellen.

Maak uw Slimme Vragenlijst


Het beste ziekenhuis is ook uw zorg

Vind de beste zorginstelling waar u voor uw aandoening of behandeling terechtkunt. In deze zorgzoeker staan alle ziekenhuizen en klinieken van Nederland. Met uitgebreide informatie over welke behandelingen zij bieden.

Zoek en vergelijk


Uw zorgverzekering houden of opzeggen?

Gaat u wonen, werken, studeren of reizen in het buitenland? Dan is het goed om even te kijken wat u met uw zorgverzekering moet doen. Ontdek het in een paar simpele stappen.

Houden of opzeggen


Oud worden in eigen huis wil toch iedereen?

Een traplift, iets hoger toilet en een alarmknop bij de hand. Gewoon, omdat het kan. En omdat u niets liever wilt dan lekker thuis blijven wonen. Ook als u ouder wordt.

Zo kan het


Feiten die er niet om liegen

  • 4 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder zijn mantelzorger
  • 1 op de 6 geeft meer dan 8 uur per week hulp
  • De meeste mantelzorgers zijn tussen de 45 en 65 jaar
  • 1 op de 10 mantelzorgers voelt zich zwaar belast
  • Van alle mantelzorgers zorgt 53% voor een (schoon)ouder
  • De geschatte waarde van mantelzorg is 7 miljard euro

De gemeente zorgt voor mantelzorgers

Niemand kan u verplichten om onbetaald voor iemand te zorgen. Mantelzorgers mogen rekenen op ondersteuning van de gemeente. Elke gemeente regelt het op haar eigen manier.

Hoe dan?


Stap er maar bij in!

Ook nooit gehoord van een kangoeroewoning? Het is een huis in 2 delen. Oma die hulp nodig heeft, woont in de buidel bij het gezin van haar zoon die mantelzorg geeft. Woningtekort voor ouderen opgelost en zorg prettig voor elkaar geregeld. U moet alleen geen ruzie krijgen…


Uitgerekend

Heen en weer pendelen, beddengoed wassen, telefoneren en zorgen. Dat kost een mantelzorger per jaar gemiddeld maar liefst € 1.100,-.


Laat geen zorgen na

Uw huis, auto en inkomen. Allemaal goed verzekerd natuurlijk. Maar hoe redden uw nabestaanden het financieel als u er zelf niet meer bent? Lees hoe u dat zo goed mogelijk regelt.

Lees de tips


“Als ons iets overkomt, moeten onze kinderen wel kunnen blijven sporten”

Als gezin hebben ze het goed voor elkaar. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Gerda en Erik vinden het een hele geruststelling dat ze een overlijdensrisicoverzekering hebben. Omdat de rest van het gezin zonder financiële zorgen verder moet kunnen.

Zo regelden Erik en Gerda dat


Uit ons Magazine...