Mijn Uitgaven

Welke grote uitgaven verwacht u?

Haalt u met het grootste gemak de pinpas door het apparaat? En verdwijnt uw geld zo ook op magische wijze? Of spaart u om voorbereid te zijn op onverwachte uitgaven? Door slim vooruit te plannen, haalt u flink wat stress weg. En dan gaat het er niet om hoeveel euro’s u heeft. Het gaat erom wat u ermee doet of wilt doen.

In Nederland zijn we goed in geld uitgeven. Het consumentenvertrouwen stijgt weer en ook de koopbereidheid is beter dan het jarenlang was. Uw geld moet er alleen niet harder uit vliegen dan dat het erin komt. Want het is ook fijn om geld over te houden. Voor de belangrijke, leuke en minder leuke dingen in uw leven.

Staan er uitgaven op uw wensenlijstje? We geven tips, helpen u vooruitkijken en overzicht houden.


Aan de slag met uw plan

 • Een auto kopen

  Na die proefrit weet u het zeker: deze auto is voor mij! Alleen nog even betalen voordat u in die splinternieuwe of tweedehands auto wegrijdt. En er komt nog meer kijken bij het kopen van een auto.

  Lees erover. Dan weet u meteen waar u op moet letten.

 • Ja, ik wil trouwen

  De perfecte trouwjurk, ringen die een leven lang meegaan en een onvergetelijk feest. Trouwen kost geld. Hoeveel precies, dat heeft u natuurlijk zelf in de hand. Al snappen we dat u liever niet voor verrassingen komt te staan.

  Zet de trouwzaken maar eens op een rijtje.

 • Knappe koppen aan de studie

  Thuis wonen of op kamers? En hoe zit het ook alweer met de studiefinanciering en het terugbetalen van studiegeld? Kunt of moet u gaan sparen voor de studiekosten van mijn kind? En moet u als ouder ook zelf nog iets betalen?

  Veel vragen, waar we graag antwoord op geven.

 • Ik ga op reis en ik geef uit

  Even lekker weg. Genieten van de zon, sneeuw of de mooiste plekken van de wereld. Waar u ook naartoe gaat, een vakantie kost altijd geld. En geld uitgeven op vakantie gaat vaak makkelijker dan we doorhebben.

  Met welke kosten houdt u allemaal rekening?

Even uitleggen

verhuisdozen

Baas over uw eigen geld

Inzicht hebben in uw financiën betekent niet dat u het beursnieuws moet volgen. Het is wel belangrijk om controle te hebben over wat er binnenkomt en er uit vliegt. Hoeveel ruimte zit er in uw huishoudboekje? Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat het u zien. Met handige bespaartips erbij.

verhuisdozen

Verzekeringen kosten geld, maar welke zijn verplicht?

Er kan altijd iets gebeuren. Een verzekering geeft dan zekerheid en rust. Ligt u wakker van risico’s? Of vertrouwt u erop dat het wel goed komt? Hoe dan ook, sommige verzekeringen zijn verplicht. Andere weer verstandig om te hebben.

Kosten bij een scheiding, alimetatie bijvoorbeeld

Scheiden kost altijd geld

Net als geld, maakt ook liefde niet altijd gelukkig. Uit elkaar gaan betekent vaak wel dat uw financiën op z’n kop staan. Kunt u alles nog betalen als u er alleen voor staat? En hoe zit het precies met kinderalimentatie? Bereken hoeveel u krijgt of moet betalen.


Goed of gewoon leuk om te weten

Geld achter de hand

Een buffer noemen we dat. Een reservepotje. Om onverwachte grote uitgaven te kunnen betalen. Wist u dat 2,5 miljoen Nederlanders daar niet voor sparen? Bereken makkelijk en snel uw buffer. Het is nooit te laat om daarmee te starten.

Naar de bufferberekenaar


Kostwinnersgezinnen zitten krap

Het Nibud maakt zich zorgen over kostwinnersgezinnen. Dat zijn gezinnen waarbij 1 ouder werkt die per jaar € 35.000,- verdient. Een modaal inkomen dus, wat het meeste voorkomt in Nederland. Deze gezinnen komen geld tekort om mee te doen in onze maatschappij. Ze hebben het financieel zwaar en staan elke dag voor moeilijke financiële keuzes. Dit blijkt uit cijfers die het Nibud op een rij zette voor het Nibud Budgethandboek.

Lees erover


Partneralimentatie bij een scheiding

Heeft u of uw ex-partner na de scheiding niet genoeg inkomen om van rond te komen? Dan is de ander volgens de wet verplicht om bij te dragen in de kosten. Dit heet partneralimentatie. Bij het bepalen van het bedrag wordt gekeken naar wat degene die alimentatie ontvangt nodig heeft (behoefte). En naar wat de ander kan betalen (draagkracht). U kunt dit samen regelen. Meestal helpt een advocaat daarbij. Komt u er samen niet uit? Dan neemt de rechter een besluit.

Bereken partneralimentatie


Groot bedrag schenken? Dit zijn de voorwaarden

Uw zoon vindt zijn droomhuis. Biedt u financiële hulp? Dan is het niet leuk als een flink deel van uw geld naar de belasting gaat. Gelukkig mag u in 2017 tot € 100.000,- belastingvrij schenken. Lees meer over de nieuwe regels die bij schenken horen.

Duik in de voorwaarden


10 tips die u helpen energie te besparen

Een paar dagen weg? Dan kunt u al slim op energie besparen. De thermostaat flink omlaag, de cv-ketel uit en er wordt even niet gekookt en gedoucht. En zo hebben we nog meer bespaartips.

Lekker slim en zuinig


Uit ons Magazine...