Mijn Inkomen

Past uw inkomen bij uw plannen?

Weet u hoe uw inkomen eruit ziet als u meer of juist minder gaat werken? Wat de reden ook is, het komt allemaal neer op keuzes maken. Dat gaat makkelijker als u goed grip op uw inkomsten heeft. En als u weet wat uw keuzes zijn als uw werksituatie verandert. We helpen u graag vooruitkijken.

Nederlanders die werken en kinderen hebben, zijn tevreden over de werk-privébalans. 87% vindt dat allebei prima te combineren zijn.

Ontdek wat uw plannen betekenen voor uw inkomen. We helpen u met rekenen en geven u tips.


Aan de slag met uw plan

  • Meer of juist minder werken

    Soms vraagt uw privéleven meer aandacht. En is het nodig om werk op een lager pitje te zetten. Of u wilt gewoon meer tijd voor uzelf. Andersom kan natuurlijk ook. Die droombaan vraagt om fulltime aandacht. Of u draait nu ieder dubbeltje om en zoekt naar mogelijkheden om meer te verdienen. Hoe dan ook: meer of minder werken heeft altijd invloed op uw inkomsten.

Even uitleggen

Controle op inkomsten en uitgaven

Uw inkomsten en uitgaven op een rij

Een periode van tegenvallende inkomsten overbruggen? Zet uw geldzaken op een rij. Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft. En geeft tips.

Balans zoeken in werk en prive

Werk en privé in balans: 5 tips

Werken, sporten. Uw dochter helpen met wiskunde en tussendoor de was doen. En o ja, vrienden komen morgenavond eten. Even op de bank ploffen. Hoe gaat u om met alles wat op een dag op u afkomt? Pak deze praktische tips op.

verhuisdozen

Wikken en wegen

Denkt u erover om een tijdje te stoppen met werken? Dan is het altijd een goed idee om wel een opleiding te volgen. Want stopt u 3 jaar met werken? Dan verdient u daarna 63% van wat een collega krijgt die doorwerkte. Met een extra opleiding laat u niet alleen uw motivatie zien. U beperkt ook die salarisachterstand.


Goed of gewoon leuk om te weten

Verdient u genoeg?

Enig idee wat iemand met een vergelijkbare baan en dezelfde ervaring verdient? Bereken uw salaris met het salariskompas. Dan krijgt u meteen een idee van wat uw brutoloon zou moeten zijn.

Doe de salarischeck


Uw huis verhuren via Airbnb?

Manon Roest is 21 jaar. Ze studeert, woont in hartje Jordaan en gaat graag met vriendinnen uit eten. Haar bovenste verdieping verhuurt ze via Airbnb. Niet alleen leuk. Ze verdient er ook nog iets mee.

Zo doet Manon dat


Vrouwelijke twintigers werken veel minder uren dan mannen

In Nederland kijkt niemand ervan op. Vrouwen van begin 30 met kleine kinderen werken veel vaker in deeltijd dan mannen in de 30 met kinderen. Maar twintigers, net klaar met hun opleiding en nog zonder gezin? Ook in die groep werken vrouwen veel minder uren dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Lees dit NRC-artikel


Werkt u in loondienst en wordt u ziek?

Een verkoudheidje, griepje. Kan gebeuren. Zolang het daar maar bij blijft. Op lang ziek zijn zit u natuurlijk niet te wachten. Toch is het goed om te weten hoe u er financieel voor komt te staan als u ziek wordt. Zeker als dat langer duurt dan 2 jaar. De eerste 104 weken moet uw werkgever u minimaal 70% van uw loon doorbetalen. Daarna krijgt u te maken met allerlei regelingen rond arbeidsongeschikt zijn.

Lees er meer over


Er even helemaal tussenuit met een sabbatical

U verdient lekker. Maar iets knaagt. Moet ik dit de komende 20 jaar blijven doen? Denk eens aan onbetaald verlof, een sabbatical. Heerlijk. Genieten, ontspannen, beetje lezen, maar vooral niets doen. Of juist iets waar u altijd al van droomde. We geven u wat tips. Want bij het aanvragen van een sabbatical komt wel wat kijken.

Sabbatical aanvragen: 5 tips


Uit ons Magazine...