Ik ben zó trots op mijn eerste stap naar een beter pensioen

Ik ben nu 45 jaar en woon alleen. Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer. Ik ben nu de 40 voorbij en had eigenlijk nooit stil gestaan bij mijn pensioen, alle aandacht ging naar mijn bedrijf. Nu mijn bedrijf steeds beter loopt, moet het lukken om geld over te houden. En moet ik maar eens met mijn pensioen aan de slag! Ik ben zzp’er, maar ik wil geen Zelfstandige Zonder Pensioen worden.

Hoeveel geld ik later precies nodig heb weet ik natuurlijk niet. Maar ik kan het wel schatten. Ik betaal later natuurlijk ook gewoon huur en wil daarnaast een beetje leuk kunnen leven. Daarom wil ik als mijn AOW begint een inkomen hebben van minimaal € 1.800,- per maand.

AOW vanaf mijn 69ste

Ik zag op Mijn Later van Centraal Beheer dat ik niet op mijn 67ste, maar op mijn 69ste voor het eerst AOW krijg! Ik krijg dan € 1.082,- per maand. En volgens mijnpensioenoverzicht.nl krijg ik daar bovenop alleen een heel klein pensioentje van mijn eerste baan. Daar schrok ik wel even van! Dan kom ik bijna € 650,- per maand te kort.

Dus ben ik gaan rekenen. Stel dat ik nog 15 jaar na mijn AOW € 650,- in de maand extra nodig heb. Dat is bijna € 120.000,-! Pfff… Maar ik kan ruim 20 jaar sparen om dat bedrag bij elkaar te krijgen. Dat is bijna € 6.000,- per jaar.

Een eerste stap

€ 120.000,- sparen, dat gaat me niet in 1 keer lukken. Maar de helft wel. Met de oplossing die ik nu heb spaar ik € 60.000,-. Het begin is er en dat voelt zo goed! Ik hoop dat ik later nog een paar meevallers heb, zodat ik nog extra kan sparen met belastingvoordeel.


De eerste stap van Marie

  • Doel: € 60.000,- in 20 jaar
  • Oplossing: sparen met belastingvoordeel. De inleg is aftrekbaar van haar inkomstenbelasting.
  • Gekozen product: Extra Pensioen Sparen
  • Inleg: een eenmalige storting van € 5.000,- en een maandelijkse inleg van € 200,-.

Spaar ook als Marie