Thuis
Thuis

Zonnepanelen, hoe zijn ze verzekerd? 

Zonnepanelen: ook bij u in de buurt ziet u ze ongetwijfeld steeds meer. Heeft u ze al op uw dak liggen of denkt u na over de aanschaf ervan? Goeie vraag: hoe werkt het dan met de verzekering?  

  • 12 jul 2019
  • 2 minuten
  • 0

De zonnepanelen zijn meeverzekerd

Bij ons werkt het simpel. Een van de onderdelen van onze vernieuwde en uitgebreide Woonverzekering is de Opstalverzekering. Met de Opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw woning. Daar horen ook de zonnepanelen op het dak bij. Maar ook een schuur, garage en carport vallen onder de dekking van de Opstalverzekering. Dus heeft u de zonnepanelen op het dak van uw schuur? Dan zijn ze gewoon verzekerd.  

Zonnepanelen: ook in de tuin verzekerd 

Zonnepanelen hoeven niet op het dak van een huis of schuur te liggen. Ze kunnen ook op de grond prima hun werk doen. Bijvoorbeeld in de tuin. Goed nieuws: ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van onze Opstalverzekering. Alle vaste onderdelen van uw tuin zijn automatisch meeverzekerd.    

Laatste artikelen

Vrienden met vuurwerk

Vuurwerkschade aan uw huis: verzekerd of niet?

Lees meer
Onweer Nederland

Weerswaarschuwing: geel, oranje, rood?

Lees meer

Als de zonnepanelen niet goed werken

Bij zonnepanelen kan het gebeuren dat de beloofde capaciteit niet wordt gehaald. Deze tegenvaller is niet verzekerd. Ook als de panelen niet goed werken of stuk gaan door een gebrek, is dat niet verzekerd. Laat u dus goed infomeren en doe zaken met gekwalificeerde bedrijven. Met de dienst Duurzaam Woongemak koopt u snel en gemakkelijk zonnepanelen van een betrouwbare partij.

Zonnepanelen en huurhuis

Woont u in een huurhuis? En wilt u zonnepanelen? Of u heeft ze overgenomen van de vorige huurder? Dan heeft u geen Opstalverzekering nodig. Er is dan sprake van een zogeheten eigenaarsbelang. Bij Centraal Beheer hoeft u daar geen aparte verzekering voor af te sluiten. Het eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd in onze Inboedelverzekering
Ben

Geschreven door:

Ben