Thuis
Thuis

Vitaal oud worden

Op je 40e nog beginnen met een nieuwe sport? Onze collega Marinus is er heel duidelijk over: gezond blijven doe je niet door stil te blijven zitten. Vooral als u veel tijd zittend doorbrengt, is beweging goed.

  • 13 jul 2017
  • 1 minuut
  • 0

Meer naar buiten, meer bewegen

Met een zittende baan op kantoor word je volgens Marinus niet oud. Je bent niet actief en zakt een beetje in. Op zijn 40e vond hij dan ook dat het anders moest. Meer naar buiten, meer bewegen. Marinus besloot te gaan hardlopen.

Belangrijk om gezond oud te worden

Op kantoor zit je de hele dag binnen. "Je moet gewoon af en toe de natuur in", zegt Marinus. “Ook al doe je dat met af en toe een beetje wandelen. Voor mij was hardlopen de oplossing. Je kunt het doen wanneer je wilt, met wie je wilt en waar je wilt. Als je wat ouder bent, is een teamsport toch vaak lastiger te combineren met je privéleven. Een individuele sport is dan een uitkomst.” Marinus is nu niet alleen wat slanker en soepeler. Hij voelt ook dat hij een betere weerstand heeft en daardoor minder snel ziek wordt.

Laatste artikelen

Voorgevel van een huis

Door deze tips slaan spinnen uw huis over

Lees meer
Vrouw en man met hartjes voor ogen

Maak eens een ander blij op Valentijnsdag!

Lees meer
CV-ketelmonteur pleegt onderhoud aan cv-ketel

Met goed cv-ketelonderhoud minder kou aan de lucht

Lees meer
Hardlopen in het bos

Mijn Leven

Op Mijn Leven vindt u handige tips en rekenhulpen voor uw plannen voor morgen. Minder of meer werken? Die wereldreis maken? Een huis kopen of huren? Mijn Leven laat zien hoe u ervoor staat. En helpt vooruitkijken.