Thuis energie besparen?

Energie is veel in het nieuws. En het raakt onze portemonnee. Weet u wat u kunt doen om thuis energie te besparen? We helpen u graag op weg met 5 tips.

Thuis 11 jul 2019 3 minuten

Duurzaamheid is hot

Milieu, duurzaamheid en klimaat zijn populaire onderwerpen. U hoort er elke dag wel iets over. Misschien wilt u ook uw steentje bijdragen. Zeker als u hiermee op de lange termijn geld bespaart.

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn verschillende duurzame oplossingen waarmee u energie kunt besparen. Grote en kleine oplossingen. Goedkope en wat duurdere maatregelen. We helpen u graag op weg.

Energie besparen?

5 tips hoe u dit zelf eenvoudig doet

Met een slimme thermostaat zorgt u ervoor dat de verwarming alleen aan gaat als u thuis bent. Bijvoorbeeld als u thuiskomt uit uw werk. Bent u onverwachts later thuis? Dan zet u via een app de verwarming eenvoudig nog even uit. Met de thermostaat geeft u per dag aan hoe laat u de verwarming wilt uitschakelen. Daardoor loopt u niet het risico dat de verwarming nog aan blijft als u naar bed gaat.

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op. De panelen worden op uw dak geplaatst en vangen de zonne-energie op. Dit wordt omgezet in elektriciteit die u direct zelf kunt gebruiken. Uw maandbedrag voor energie kan hierdoor flink naar beneden. Het aankoopbedrag van de zonnepanelen verdient u gemiddeld in 7 jaar terug. En zonnepanelen gaan wel 25 jaar mee. Een mooie investering in de toekomst.

Zijn uw lampen aan vervanging toe? Kies dan voor LED-lampen. Die zijn duurder dan gloeilampen of spaarlampen, maar gaan veel langer mee. Uiteindelijk bespaart u hier dus ook geld mee.

Met een goede isolatie zorgt u ervoor dat de warmte in uw huis niet verloren gaat. U kunt uw huis op verschillende manieren isoleren. Via uw dak, de spouwmuur of de vloer. Ook het plaatsen van dubbel glas of HR++ glas is een vorm van isolatie. Met isolatie bespaart u energie en verbetert u het comfort in uw huis.

Gaat uw wasmachine stuk? Of bent u toe aan een nieuwe koelkast? Let dan bij de aanschaf van uw nieuwe apparaat op het energielabel. Door voor een apparaat met het label A, A+ of A++ te kiezen, bespaart u energie.

Iets om over na te denken

U ziet dat er verschillende mogelijkheden zijn om energie te besparen. Niet alle oplossingen passen bij uw huis, uw persoonlijke situatie of uw portemonnee. Maar er is altijd wel iets dat u kunt doen.