Spinnen bestrijden? 5 tips

Wat te doen tegen spinnen

Haal spinnenwebben weg. Spinnen krijgen daardoor minder zin om op die plaats een nieuw web te maken. Ze kiezen liever een ander plekje uit.

Maak gaten, gleuven en kieren in uw huis dicht. Of laat het door een klushulp doen. Spinnen wandelen daardoor niet meer makkelijk uw huis binnen. Zet u een raam open? Zorg dan dat u een hor ervoor heeft. U houdt hiermee ook andere insecten tegen. 

Vang de spin en zet 'm buiten. Gebruik daarvoor een glas en een stuk stevig papier. Zet het glas over de spin en schuif het papier eronder. De spin kan geen kant meer op. Zet nu de spin buiten. Ook bestaan er speciale spinnenvangers. Dit zijn een soort grijpstokken met borstels aan de onderkant. Aan de bovenkant zit een handvat. Zet de borstels over de spin heen en knijp in het handvat. De borstels vouwen zich nu om de spin heen. Hij zit veilig opgesloten. Klaar om buiten te worden gezet.

Spinnen houden van insecten. Vliegen en muggen bijvoorbeeld. Als u daarom deze 'hapjes' bestrijdt, heeft u ook minder last van spinnen. Spinnen vinden wantsen en mieren meestal niet zo lekker.

U houdt misschien niet van spinnen. Maar vogels wel. Zij lusten de spinnen rauw. Maak uw tuin daarom vogelvriendelijk. Plaats een waterschaal in uw tuin. Hierin nemen vogels een badje. Vogels zitten ook graag in bomen en struiken. Plant daarom wat groen in uw tuin. Plaats ook nestkastjes en vogelhuisjes.