Thuis
Thuis

Geen zorgen meer over onderverzekering

Bij mijn buurman Mark begon het ooit met een prentje op de rommelmarkt. Al gauw kocht hij er nog eentje. Waarna het virus toesloeg. Hij ging ateliers en tentoonstellingen langs. Zo breidde hij zijn verzameling verder uit.    

  • 19 mrt 2018
  • 3 minuten
  • 0

Kijk uit voor onderverzekering

“Ja, onderverzekering, zei ik.” Mark keek me tijdens de koffie verbaasd aan. Natuurlijk had hij een inboedelverzekering. Maar hij had eigenlijk nog nooit goed gekeken naar het verzekerde bedrag. Laat staan dat hij het in de loop der jaren had aangepast. 

Onderverzekering, wat is dat precies?

Zijn al uw spullen meer waard dan het totale verzekerde bedrag? Dan bent u onderverzekerd. Helaas komt u daar vaak pas achter na een schade. De expert die uw schade taxeert zal u dan hierop wijzen. Het gevolg kan zijn dat uw schade slechts voor een deel wordt vergoed. Een onverwachte tegenvaller waar niemand op zit te wachten.

Onderverzekering, hoe voorkomt u dat?

U kunt regelmatig een ‘inboedelwaardemeter’ invullen. Dat is een hulpmiddel om te zien of het verzekerde bedrag van uw spullen nog voldoende is. Maar ook typisch zo’n tijdrovend karweitje om voor u uit te schuiven. Administratief gedoe. Ook daar zit niemand echt op te wachten. 

Laatste artikelen

Groep mensen met mobiele telefoon

Een goed gesprek via social media

Lees meer
Voorkom een druipende kaars

Een druipende kaars voorkomen doet u zo

Lees meer

Een slimme oplossing

Met de Woonverzekering van Centraal Beheer hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onderverzekering. Dat komt door de vaste verzekerde bedragen. Elk los voorwerp is standaard verzekerd tot € 200.000,-. Dat geldt voor losse spullen in uw huis, tuin, schuur, garage en bedrijfsruimte aan huis. Soms geldt een maximum verzekerd bedrag. Kijk hiervoor in de voorwaarden van onze Woonverzekering.

Houd de dief

Er zijn van die spullen waar dieven graag op af komen. Hiervoor geldt een lager maximum verzekerd bedrag. Zoals telefoons, computers, laptops. Maar ook aan de schilderijen van Mark. Worden deze uit zijn huis gestolen? Dan is dat standaard tot een maximum van € 35.000,- verzekerd. Lees meer informatie hierover. Ook voor Mark is dit bedrag nog steeds meer dan genoeg: “Deze oplossing is echt uit de kunst. Ik maak me geen zorgen meer over onderverzekering. Nou ja, tenzij ik zaterdag op de vlooienmarkt een echte Van Gogh op de kop tik…”  

Ben

Geschreven door:

Ben