Zo helpen we elkaar

Hartverwarmende ideeën en oplossingen

De hond uitlaten, koken of een maaltijd bezorgen. In de openbare groep Coronahulp op Facebook kunt u hulp aanbieden en zoeken in uw eigen buurt. Ook delen bewoners van een buurt of stad hier tips en ideeën met elkaar. U vindt er bijvoorbeeld restaurants in de buurt waar u maaltijden kunt afhalen. Of restaurants die tijdens deze coronacrisis maaltijden bezorgen bij ouderen en kwetsbare mensen. Verder komen er elke dag weer meer mooie oplossingen bij. Van een gratis online sportworkshop tot speelgoed- of knutselpakketten voor kinderen.

Het platform coronahelpers.nl koppelt hulpvragers en hulpzoekers in het hele land aan elkaar. Bedrijven en welzijnsorganisaties zijn op deze website tussenpersoon. Zo kunt u bijvoorbeeld de hond uitlaten van een drukke zorgverlener. Of medicijnen laten bezorgen als u ziek bent. Ook bieden studenten zich via dit platform aan als oppas voor de kinderen van mensen met een vitaal beroep. Hulp aanbieden en vragen kan via de site.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor (alleenstaande) ouderen en kwetsbare mensen. Ze moeten vaak voor hun gezondheid binnen blijven. En mogen soms de deur niet uit voor een boodschap. Het dagelijkse praatje met de bakker valt weg. De bezoekjes van familie of vrienden kunnen niet doorgaan. Eenzaamheid ligt op de loer. Daar probeert NL Voor Elkaar iets aan doen. En ook u kunt meehelpen. Als vrijwilliger bij de Zilverlijn bijvoorbeeld. Vanuit uw eigen huis biedt u ouderen telefonisch een luisterend oor of een gezellig praatje. Ook kunt u op NL Voor Elkaar zelf een hulpaanbod plaatsen. Van een potje Wordfeud met een oudere tot gamen met een jongere die in quarantaine zit.

Hulp is vaak heel dichtbij. Het platform wehelpen.nl verbindt buurtgenoten met elkaar. Hier vindt u hulpvragen van mensen uit uw buurt. Of u kunt er zelf hulp aanbieden. Zo kunnen we elkaar in de buurt ook tijdens corona een handje helpen. Kunt u best wat hulp gebruiken? Maar weet u niet goed waarmee, wanneer en van wie? 'We helpen' biedt ook Huppla aan. Met een account nodigt u vrienden en bekenden uit. Huppla vraagt hen wat ze willen doen. Dit krijgt u in een helder overzicht. Zo wordt hulp inschakelen een stuk gemakkelijker.

Even de hond uitlaten van een drukke zorgverlener