Thuis
Thuis

Geld gewonnen? Investeer in uw huis

Dat zou een mooi begin van het nieuwe jaar zijn. Als u veel geld gewonnen heeft. Bijvoorbeeld met de Staatsloterij. Of Postcodeloterij. Wat gaat u dan doen? Gebruikt u het voor uw huis?

  • 9 jan 2018
  • 3 minuten
  • 0

Beslis niet meteen

Als u veel geld heeft gewonnen, denkt u misschien het eerste aan een zeer luxe auto. Een wereldreis. Juwelen. Maar koop even niets. Neem uw tijd. Wen aan het idee dat u ineens veel geld heeft. Bedenk hoe u daar later het meeste plezier van heeft. Misschien is dat wel door het geld te gebruiken voor uw huis.

Veel mensen geven het uit aan hun huis

In opdracht van Findio vroeg het onderzoeksbureau Novio Resarch aan mensen wat ze doen als ze veel geld zouden winnen. Bijna 50% antwoordde dat ze het geld aan hun huis zou uitgeven. Iets meer dan de helft van hen zou hun huis verbouwen of een nieuw huis kopen. De anderen zouden met het gewonnen geld hun hypotheek aflossen.

Een nieuw huis heeft niet alleen voordelen

Het klinkt verleidelijk: een nieuw huis kopen. Uw droomhuis. Met een grote tuin. Een zwembad. Maar waar dan? Als u naar een heel andere plaats verhuist, mist u uw vrienden. Uw kinderen moeten naar een andere school. Dat zal wennen zijn. En daar wordt u misschien niet gelukkiger van. Dan kunt u beter een groter huis in de buurt zoeken. Zodat uw leven niet te veel verandert.

Laatste artikelen

Vrienden met vuurwerk

Vuurwerkschade aan uw huis: verzekerd of niet?

Lees meer
Onweer Nederland

Weerswaarschuwing: geel, oranje, rood?

Lees meer

Maak uw huis nog mooier

Misschien woont u al in uw droomhuis. Of bijna dan. Waarom zou u dan gaan verhuizen? Met het geld dat u gewonnen heeft, zou u het huis nog fijner kunnen maken. Door te verbouwen. Toch die dakkapel. Overal isolatie. Of een serre naast de woonkamer. Uw huis wordt meer waard.

Los uw hypotheek af

Stel dat uw huis alles al heeft wat het moet hebben. En u wilt niet verbouwen. Dan kunt u uw hypotheek aflossen. Dit klinkt minder spannend dan verhuizen of verbouwen. Maar het kan op de lange termijn meer opleveren. Als u aflost, houdt u iedere maand meer over. U kunt met dit geld heel leuke dingen doen. Maar u kunt het ook beleggen. Houd wel rekening met de risico’s en de kosten die u ervoor betaalt.