5 tips

Wat te doen tegen fruitvliegjes

Fruit en groente kunt u het beste in de koelkast bewaren. Of in een afgesloten bewaardoos. Zolang er maar geen geur vrijkomt. Want daar komen ze op af.

Zorg dat er niks meer op tafel of het aanrechtblad ligt wat de vliegjes aantrekt. Ook etensresten in het afvoerputje en in de prullenbak ruiken voor een fruitvlieg zo lekker als een gebraden kippetje. 

Fruitvliegjes zijn echte alcoholisten. Ze kunnen de geur van bier of wijn niet weerstaan. Maar ook van een bodempje limonade zijn ze niet vies. Spoel het glaswerk dus goed af.

Fruitvliegjes hebben een hekel aan kruidige luchtjes. Strooi een paar kruidnagels in de fruitschaal. Of leg er dille, salie, knoflook of een takje lavendel in. Dat vinden ze stinken. 

Er zijn vallen te koop om fruitvliegjes mee te vangen. Maar u kunt er ook zelf 1 maken. Er zijn verschillende methodes: een fles of een glas met een opgerolde trechter van papier erin of doorzichtig folie erover. Hier vliegen ze wel in, maar niet meer uit. In het glas of de fles doet u iets wat ze lekker vinden: azijn, wijn of rijp fruit.