Thuis

Met goed cv-ketelonderhoud minder kou aan de lucht

Thuis

Uw cv-ketel zorgt ervoor dat u warm kunt douchen. En uw woning prettig aanvoelt. Met goed onderhoud aan uw cv-ketel verkleint u de kans op storingen. Ook is uw cv-ketel zuiniger in gebruik. Fijn voor u én uw portemonnee.

2 okt 2019
2 minuten

Is het tijd voor cv-ketelonderhoud?

Schakel regelmatig een vakman in die uw cv-ketel onderhoudt. Hoe vaak u onderhoud aan uw cv-ketel moet doen, hangt af van de voorwaarden van het merk en type cv-ketel. Sommige merken vinden dat u uw cv-ketel 1 keer per jaar moet onderhouden. Andere adviseren eens per 2 of 3 jaar een onderhoudsbeurt. 1 ding is zeker: met goed cv-ketelonderhoud blijft u er warmpjes bij zitten. 

Regelmatig onderhoud is belangrijk

Soms is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv-ketel. Uw cv-ketel krijgt dan regelmatig onderhoud. Ook helpt een vakman u snel bij storingen. En dat is fijn als uw cv-ketel in de koude vorstperiode het loodje legt. Heeft u een cv-onderhoudscontract? Vaak betaalt u dan elk jaar een bedrag voor het cv-ketelonderhoud. Dit is een bedrag voor het schoonmaken, controleren en afstellen van uw cv-ketel. 

Wat kunt u zelf doen?

Maken uw radiatoren en buizen een tikkend geluid. Soms zitten er dan luchtbellen in. U kunt uw cv-ketel zelf ontluchten. Moderne cv-ketels ontluchten vaak automatisch. Bekijk ook regelmatig de waterdruk. Want een te lage druk zorgt soms voor lekkages. In de handleiding van uw cv-ketel staat wat de druk moet zijn. Ga nooit zelf aan uw cv-ketel sleutelen. Laat het cv-ketelonderhoud over aan een professional

Is de druk van de ketel?

Een cv-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Heeft u een cv-ketel die zo oud is? Of misschien zelfs ouder? Dan is uw energierekening waarschijnlijk hoog.

Cv-ketel vervangen

U kunt uw cv-ketel het beste vervangen in een warme periode. U zit dan geen dag in de kou. Ook kunt u dan rustig nadenken over welke cv-ketel goed bij u past.