Thuis

Met goed cv-ketelonderhoud minder kou aan de lucht

Thuis

Uw cv-ketel zorgt ervoor dat u warm kunt douchen. En uw woning prettig aanvoelt. Met goed onderhoud aan uw cv-ketel verkleint u de kans op storingen. Ook is uw cv-ketel zuiniger in gebruik. Fijn voor u én uw portemonnee.

30 sep 2020
2 minuten

Is het tijd voor cv-ketelonderhoud?

Schakel regelmatig een vakman in die uw cv-ketel onderhoudt. Hoe vaak u onderhoud aan uw cv-ketel moet doen, hangt af van de voorwaarden van het merk en type cv-ketel. Sommige merken vinden dat u uw cv-ketel 1 keer per jaar moet onderhouden. Andere adviseren eens per 2 of 3 jaar een onderhoudsbeurt. 1 ding is zeker: met goed cv-ketelonderhoud blijft u er warmpjes bij zitten. 

Regelmatig onderhoud is belangrijk

Soms is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv-ketel. Uw cv-ketel krijgt dan regelmatig onderhoud. Ook helpt een vakman u snel bij storingen. En dat is fijn als uw cv-ketel in de koude vorstperiode het loodje legt. Heeft u een cv-onderhoudscontract? Vaak betaalt u dan elk jaar een bedrag voor het cv-ketelonderhoud. Dit is een bedrag voor het schoonmaken, controleren en afstellen van uw cv-ketel. 

Wat kunt u zelf doen?

Maken uw radiatoren en buizen een tikkend geluid? Soms zitten er dan luchtbellen in. U kunt uw cv-ketel zelf ontluchten. Moderne cv-ketels ontluchten vaak automatisch. Bekijk ook regelmatig de waterdruk. Want een te lage druk zorgt soms voor lekkages. In de handleiding van uw cv-ketel staat wat de druk moet zijn. Ga nooit zelf aan uw cv-ketel sleutelen. Laat het cv-ketelonderhoud over aan een professional

Tip: opnieuw inregelen

Volgens duurzaamheidsexpert Lars Boelen kunnen we vaak besparen op verwarmingskosten. Laat daarvoor uw cv-ketel, verwarmingsbuizen en radiatorknoppen opnieuw instellen.

Bespaar energie

Door de installatie opnieuw in te stellen ('waterzijdig inregelen') wordt de installatie zuiniger. Daardoor valt de energierekening lager uit. En uw huis wordt warmer in de koude jaargetijden.