Buren met kruiwagens

Wat doet u op Burendag?

Zaterdag 28 september 2019 is het weer Burendag. Dit is een feest dat ieder jaar plaatsvindt. Burendag viert u samen met uw buurt. Veel mensen doen op Burendag iets goeds voor hun buren. 

Thuis 21 sep 2019 2 minuten

Maak samen de buurt mooier

Tijdens Burendag maken veel buren hun buurt een beetje mooier. Sommigen fleuren hun buurt op met bloemen en planten. Anderen ruimen met z'n allen zwerfafval op. Maar op Burendag steken mensen niet alleen hun handen uit de mouwen. Sommige buurten organiseren zelfs sportdagen. Zo leert u uw buren eens op een heel andere manier kennen.

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Een goede band met de buren is fijn. Ze kunnen een extra oogje in het zeil houden als u op vakantie bent. En staat u te koken en mist u een ingrediënt? Dan kunt u bij uw buren terecht voor het bekende 'kopje suiker'. Wilt u af en toe uw buren helpen met hun tuin, een boodschap of hen gewoon een bezoekje brengen? Dan is het Burennetwerk misschien wat voor u. Het Burennetwerk verbindt u aan buren die uw hulp goed kunnen gebruiken.

Buurman & Buurman 

Heeft u een grote klus in of om uw huis? Het is wel zo beleefd als klussende buren elkaar van tevoren op de hoogte stellen. Zo ontstaat er zo min mogelijk overlast. Denk aan herrie. Heeft u zelf last van uw klussende buren? Probeer er dan altijd met uw buren over te praten. Lees bijvoorbeeld de tips van Beatrijs Ritsema over burenmanieren.

Burentypetjes

Soms kunt u met de ene buur beter opschieten dan met de andere. En misschien kent u alle buren in uw buurt nog niet. Die klusbuur bijvoorbeeld. Of de buurvrouw die altijd zo zorgzaam uw pakketjes aanneemt. Op Burendag kunt u ze misschien beter leren kennen. En kent u deze 9 burentypetjes al?