Thuis

Zorg goed voor de batterij van uw telefoon

Thuis

Een telefoon die niet werkt. Een nachtmerrie voor veel mensen. Vaak is de batterij de oorzaak. Zorg daarom goed voor de batterij van uw telefoon. Het is soms makkelijker dan u denkt. Lees onze tips!

23 jan 2018
2 minuten

Laad uw telefoon op tijd op

Wacht niet totdat uw telefoon helemaal leeg is. Dat is niet goed voor de batterij. Het beste is als uw telefoon tussen 50 en 90% opgeladen is.

Haal uw telefoon op tijd van de lader

Is de batterij vol en blijft de telefoon aan de lader zitten? Dan kan de batterij overbelast raken. Dit is natuurlijk niet goed voor de levensduur. En het kan ook nog eens voor brand zorgen. U kunt ook een speciale stekker gebruiken die automatisch afsluit als de batterij vol is.

Gebruik altijd de originele lader

Koopt u een nieuwe telefoon? Dan zit er altijd een oplader bij. Gebruik deze lader. Zo heeft uw telefoon altijd de juiste spanning en laadsnelheid.

Pas op met hitte

De batterij is erg gevoelig voor hitte. Laat uw telefoon dus niet lang in de volle zon liggen. Bijvoorbeeld op het strand of achter een autoruit. 

Gebruik ons reparatienetwerk

Weet u wat het meest vervelend is aan een kapotte telefoon? Dat u het ding soms een paar dagen of zelfs weken kwijt bent. Vreselijk! En wie is een betrouwbare reparateur? Daar heeft Centraal Beheer nu iets op gevonden. Met de dienst Telefoonreparatie.

Mobiel kwijt

Of lees onze tips in ‘Verlies of diefstal van uw mobiele telefoon’. U weet dan meteen hoe u voorkomt dat iemand bij uw persoonlijke gegevens kan.