Blije mensen met snowboard

Te veel sneeuw op wintersport, en nu?

U heeft zich er al een tijdje op verheugd; de wintersport! En dan is een lekker pak sneeuw heel fijn. Maar wat nou als er héél véél sneeuw valt? Zo bereidt u zich voor.

Vakantie 11 nov 2017 2 minuten

Te veel sneeuw op wintersport 

Te weinig sneeuw is niet goed voor de wintersport. Maar te veel kan ook een probleem zijn. Misschien zijn toegangswegen slecht begaanbaar. Of pistes afgesloten. Zorg ervoor dat u goed voorbereid op vakantie gaat.

Ga goed voorbereid op weg

Door veel sneeuwval onderweg kan uw reis langer duren dan gepland. Zorg voor dekens en een extra voorraadje eten en drinken. Reist u met kinderen? Lees dan onze tips hoe u het gezellig houdt op de achterbank.

Zaken waar u ook aan moet denken

  • Gaat u met de auto? Dan zijn sneeuwkettingen verplicht. Controleer ook uw koelvloeistof, accu en ruiterwisservloeistof. Juist omdat u dit bijna nooit hoeft te controleren moet u dit voor de wintersport wel even doen.
  • Is uw verblijf bereikbaar of is er een alternatieve route?
  • Wat kunt u doen in de omgeving als u niet kunt skiën?
  • En stel, er valt zoveel sneeuw dat u beter niet de weg op kunt gaan. Kunt u dan ook een dagje later vertrekken? 

En heel belangrijk: geniet! U heeft geen invloed op het weer. Dus een dagje in de sauna of gewoon spelletjes doen is ook ontspanning!


Blijf op de hoogte!

Zorg dat u ook tíjdens uw vakantie goed op de hoogte blijft. Volg de bekende nieuwskanalen, en houd ook de lokale media in de gaten. Vaak is er ter plekke veel informatie beschikbaar over de routes van en naar de skigebieden.

Wintersportdekking aan?

Heeft u een Doorlopende Reisverzekering bij Centraal Beheer? Vergeet dan niet uw wintersportdekking aan te zetten. Dit doet u via Mijn Centraal Beheer. Of bel 'Even Apeldoorn': (055) 579 8000. Zo kunt u met een gerust hart skiën of snowboarden.