Vakantie
Vakantie

Paspoort kwijt in het buitenland: wat nu?

De zon schijnt. Het wordt een mooie dag. Het pendelbusje stopt voor ons hotel. We gaan naar de markt in Marbella. Even checken of ik alles bij me heb: zonnebril, portemonnee, paspoort… Paspoort?! Waar is m’n paspoort?!

  • 16 aug 2017
  • 2 minuten
  • 0

Paspoort kwijt?

Een verloren of gestolen paspoort: een nachtmerrie voor elke reiziger. Daarom is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Zodat u weet wat u moet doen als uw paspoort weg is.

Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie

Zorg dat u van de politie een kopie van het proces verbaal krijgt. Dit document heeft u namelijk nodig voor de ambassade en uw reisverzekering.

Vraag een noodpaspoort aan

Een noodpaspoort regelt u bij de Nederlandse ambassade of het Consulaat. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit? Informeer dan van tevoren waar u terecht kunt. Met het noodpaspoort kunt u weer terugreizen naar Nederland.

Ga na uw vakantie weer naar de politie

Na uw vakantie moet u in Nederland ook weer aangifte doen bij de politie. Daarna kunt u een nieuw paspoort aanvragen bij uw gemeente.

Laatste artikelen

Kinderen springen van boot af

Eenvoudig uw boot verhuren: 3 tips

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Vrouw met mobiel in het buitenland

Download de app

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handige app voor reizigers. U krijgt tijdens uw reis actuele reisadviezen. En u checkt snel wat u moet doen als er iets vervelends gebeurt. Ook kunt u via de app dag en nacht terecht bij het 24/7 BZ Contactcenter.