Caravan op camping

Voorbereid op reis met een bagagedekking

Vakantie, dat is genieten. Van het weer, andere gewoontes, prachtige natuur. In uw achterhoofd weet u dat diezelfde natuur soms voor onaangename verrassingen kan zorgen.

Vakantie 21 mei 2018 3 minuten

De reisverzekering zit in de koffer

En u neemt meer voorzorgsmaatregelen als u op pad bent met uw tent, caravan, camper of boot. U heeft een schop mee om een geul te graven. Extra stormbanden en stormlijnen om de boel vast te zetten. En bij onweer weet u dat u het zekere voor het onzekere moet nemen.

Toch staat u soms gewoon machteloos

Bijvoorbeeld omdat u die dag al vroeg vertrokken was met een dagexcursie. Zoals Peter en Monique, al jaren vaste gasten op een camping in de Franse Jura. Tijdens de kastelentocht zagen ze in de verte wel wat dreigende luchten. Ook sputterde het af en toe. Maar ze hadden geen idee hoe het 80 km verderop spookte op hun camping. 

Helaas... dat was de bungalowtent

Bij terugkomst stond beheerder Michel ze bij de receptie al op te wachten. En trilde hun Engelse buurman Roger nog als een rietje. Tijdens een kort, maar hevig noodweer vielen er hagelstenen zo groot als pingpongballen. Het dak van Rogers caravan zag eruit als een poffertjespan. Zijn siësta was ruw verstoord. De hagelstenen sloegen ook grote gaten in het doek van de bungalowtent van Peter en Monique. Die was helemaal aan flarden. 

Hulp van Alarmcentrale

Ze belden direct met hun Reisverzekering. In al die jaren kamperen hoefden ze er nooit een beroep op te doen. Maar nu konden ze wel wat hulp van de Alarmcentrale gebruiken. Ze waren goed verzekerd, constateerde het stel achteraf. De bungalowtent en alle spullen erin vielen onder hun bagagedekking. Dus konden ze terug in Nederland rustig kijken naar een andere tent en bijbehoren. Zelfs de beschadigde barbecue werd vergoed. Die hadden ze toevallig geleend van familie, maar ook geleende spullen vallen onder de bagagedekking.

Ruime bagagedekking

Voor deze laatste dagen van de vakantie bracht campingbeheerder Michel uitkomst. Hij had nog een tent staan op een camping, 10 km verderop. Konden ze zo in. Zo hoefden ze geen gebruik te maken van het aanbod van de Alarmcentrale om in een hotel te overnachten. Peter en Monique gaan volgend jaar gewoon weer naar de Jura. Voor de 10e keer. Dan met een nieuwe tent. Buurman Roger wil er nog een nachtje over slapen.

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben