Bruidspaar met bloemen

De mooiste dag van uw leven

Een bruiloft kan echt veel geld kosten. En de verleiding om op de roze wolk buiten uw budget te gaan, is vaak groot. Toch kunt u ook op uw bruiloft flink besparen. Zonder de grote dag kleiner te maken. 

Geldzaken 4 jul 2018 4 minuten

Blijf realistisch 

Geluk is zonder grenzen. Een budget om te trouwen helaas niet. Een gemiddelde bruiloft kost al gauw € 15.000,-. Dat is dan wel inclusief een huwelijksreis. Maar een bruiloft met een budget van € 2.000,- kan net zo leuk zijn. Stel een realistisch budget dat u wilt en kunt besteden. Dan houdt u de kosten makkelijker onder controle. Geeft u ergens te veel aan uit? Dan moet u ergens anders schrappen. Zo simpel is het.

Creatief met de locatie

Trek alvast de stoute trouwschoenen aan en onderhandel met de trouwlocatie over de vaste prijzen. Nee heeft u, ja kunt u krijgen. Of geef op een minder officiële locatie een spetterend feest. Misschien kan het thuis, in de achtertuin met een lekkere lunch of borrel? Of geef het jawoord in een park in de buurt of op het strand. Vraag dan wel eerst toestemming aan de gemeente, want dit mag niet overal zomaar.

Meer tips

Om geld te besparen op uw trouwdag

Populaire trouwlocaties zijn in de zomer enorm in trek. Het is ook vaak duurder om zo’n locatie dan te huren. Kies ervoor om in de winter te trouwen. Dat scheelt enorm. En als u dan toch bezig bent: vrijdag en zaterdag zijn de populairste trouwdagen. Ook meteen veruit de duurste dagen. In de meeste gemeenten is het ook mogelijk om gratis te trouwen. Vaak is dat op maandag- en woensdagochtend. En vergeet niet: een bruiloft hoeft echt niet de hele dag te duren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heeft ook iemand ooit maar verzonnen.
10 gasten minder op de bruiloft scheelt al flink wat geld aan hapjes, drankjes en diner. U hoeft echt niet iedereen die u ooit bent tegengekomen uit te nodigen. Een intiemere bruiloft met mensen die er voor u echt toe doen, is misschien nog wel leuker.
Trouwkaarten kunnen duur uitpakken. Ontwerp zelf een leuk kaartje, of stuur uw gasten een unieke uitnodiging per mail. U kunt er zelfs aan denken op Facebook een besloten evenement aan te maken. Dan weet u ook meteen wie er van plan is om te komen. Altijd handig om te weten voor het cateringbudget.
Ga op zoek naar koopjes. Een trouwjurk op internet bestellen is 1 van de beste manieren om aan de mooiste en goedkoopste trouwjurk te komen. Let altijd wel op de verzendkosten en de voorwaarden. Kunt u de trouwjurk nog terugsturen als hij niet goed zit? En al eens gedacht aan een tweedehands exemplaar? Een bruidsjurk kan prima nóg een dagje mee.
Bloemen horen erbij. Toch? Koop dan wel bloemen die in het seizoen zijn. Die zijn niet alleen goedkoper. Ze zijn ook vaak mooier, omdat ze niet al een tijdje in een koelcel hebben gestaan. En bent u dan toch op de fleurige toer? En wilt u een grote ruimte vullen zonder uw bankrekening te plunderen? Laat u verrassen door de hortensia. Met die uitbundige hoeveelheid bloemetjes en royale vorm creëert u met gemak een enorme bloemenzee.
Mooie schoenen, sieraden, een tasje, jasje. U wilt natuurlijk dat het hele plaatje klopt. Vergeet de kosten voor accessoires niet op te nemen in het budget. Het telt sneller op dan u misschien denkt. Of kijk wat u van iemand kunt lenen, of voor een mooi prijsje kunt overnemen.