Thuis

Waterschade door wasmachine of vaatwasser

Thuis

De vaatwasser en de wasmachine: 2 apparaten die nogal eens waterschade veroorzaken. Ze staan in ieder geval in onze top-10 van schadegevallen. Soms kunt u waterschade eenvoudig voorkomen. Sta daarom eens stil bij onze tips!

2 okt 2017
2 minuten

Schade aan apparaten

De vaatwasser is een fantastische uitvinding. En een leven zonder wasmachine kunnen wij ons helemaal niet meer voorstellen. Een kapot apparaat is dan ook een regelrechte ramp. Zeker als er ook nog eens waterschade bij komt.

Weer die afvoerslang!

Vaak is de afvoerslang de oorzaak van waterschade. Bijvoorbeeld als de slang kapot of poreus is. Ook komt het nogal eens voor dat de slang van de wasmachine tijdens het centrifugeren uit de afvoerpijp trilt. Zorg dus voor een slang die goed past in de afvoerbuis. Of zet het extra vast met tape. Schakel als u wilt een vakman in die u erbij helpt.

Voorkom waterschade

Met deze tips houdt u het schoon en droog!

Plaats een vaatwasser of wasmachine op een harde ondergrond. Bij voorkeur een tegelvloer met een afvoerputje. Of plaats een speciale bak onder de machine. Bij lekkage wordt uw vloer dan niet direct nat. Zorg er in ieder geval voor dat het apparaat waterpas staat.

Een waterslot zorgt ervoor dat bij lekkage de aanvoer van water direct stopt. Nog beter: draai de waterkraan dicht. Zeker als u op vakantie gaat.

Na iedere wasbeurt blijft er allerlei troep in de afvoerslang zitten. Ook zeepresten kunnen ervoor zorgen dat de afvoer verstopt raakt. Kijk daarom regelmatig de afvoerslang na en maak het filter schoon. Het helpt ook als u de machine af en toe op een maximale temperatuur laat draaien. Zeepresten lossen dan beter op.

Chemische middelen kunnen uw leidingen beschadigen. Met lekkage als gevolg. Bovendien zijn dit soort agressieve spullen niet goed voor het milieu.

Wasmachine

Nog meer tips

Toch last van waterschade of een verstopte afvoer? Schakel onze Klushulp in. Een betrouwbare vakman bij u in de buurt komt langs om te helpen. Dan is het snel weer gefixt. Wij helpen u graag om schade te voorkomen. Lees daarom ook onze andere tips!