Meisje rent in regen

Meer waterschade door droge zomer

Afgelopen weken kwamen veel vakantiegangers thuis voor een vervelende verrassing te staan. Hun woonkamer was veranderd in een subtropisch zwemparadijs. Sommigen hebben kringen in hun plafond. Wat blijkt? De droge zomer zorgt voor meer waterschade.

Thuis 21 aug 2018 2 minuten

Vaak is waterschade pas later te zien

Centraal Beheer kreeg de afgelopen 2 weken 10 tot 15% meer meldingen binnen van waterschade aan woningen dan verwacht. De storm op 9 augustus met plaatselijk veel regen zorgde voor veel wateroverlast. Veel waterschades zijn pas na een tijdje te zien. Het water sijpelt langzaam uw woning binnen. Daardoor ziet u de schade later. Bijvoorbeeld een kring op uw plafond. Of een plas water op uw vloer.

Van de regen in de drup

Het was afgelopen zomer heel warm. Door de hitte heeft uw woning meer te verduren. Zo scheuren aanhechtingspunten van zinken dakgoten soms. Lood op uw dak laat af en toe spontaan los. Ook verloren veel bomen en struiken door de droogte hun blaadjes en takken. Het blad en de takken hopen zich op in dakgoten. Als het dan gaat regenen zit de goot dicht. Staat de dakgoot eenmaal vol met water? Dan begeeft de dakrand het soms. Langzaam maar zeker ontstaat er een lekkage.

Waterschade voorkomen

Controleer uw dak. Kijk of uw daklood losligt. Kijk ook of er scheuren in de dakbedekking zitten. Bij langdurige hitte zetten soms aanhechtingspunten van dakgoten uit. Dat geldt ook voor dakleer. Laat kapotte plekken snel maken.

Maak goten schoon

Breng bladvangers aan. Een bladvanger zorgt ervoor dat de dakgoten en regenpijp niet verstopt raken. Maak ook de goten schoon. Zo stromen deze niet meer over. Geen zin om zelf het dak op te gaan? Schakel dan een vakman in.