Stel kijkt naar vochtig plafond

Help, een lekkage in huis!

Lekkage in huis. Heel vervelend. Het is dan belangrijk dat u snel actie onderneemt. Want water brengt vaak blijvende schade in huis. Wat moet u doen? En hoe kunt u lekkage voorkomen? Lees onze tips!

Thuis 12 jul 2019 3 minuten

Sluit de waterleiding af

Ontdekt u water in uw huis? Sluit direct de waterleiding af. Dit doet u door de hoofdkraan dicht te draaien. De hoofdkraan zit op de plek waar de waterleiding uw huis binnenkomt. Meestal is dat in de meterkast of in de kelder.

Pas op met stroom

Water en elektriciteit is altijd een levensgevaarlijke combinatie. Is een apparaat door water beschadigd? Haal dan direct de elektriciteit van dit apparaat af. De veiligste manier is door de stop in de meterkast uit te schakelen.

Let op lekkende kitnaden

Wist u dat veel waterschade ontstaat door slecht onderhouden kitnaden in de badkamer? Deze schade is helaas niet verzekerd. Maar u kunt het in veel gevallen goed voorkomen. Hulp nodig bij het maken van kitnaden? Schakel de Klushulp in. Lees onze tips in 'Voorkom waterschade door lekkende kitnaden'.

Geef uw lekkageĀ  door

Heeft u een huurhuis? Geef dit direct door aan uw verhuurder. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van uw huis. Zijn door de lekkage spullen in uw huis beschadigd? Misschien moet de verhuurder dan de schade aan uw spullen betalen. Dat is afhankelijk van wat de oorzaak van de schade is. Overleg daarom altijd met uw eigen verzekeraar.

Schade melden

Bent u verzekerd bij Centraal Beheer? Dan kunt u op verschillende manieren snel en eenvoudig uw schade melden: