Thuis
Thuis

Klaar voor de herfststorm?

Deze zomer sneuvelde een stokoud hitterecord. Zelfs 2 dagen achter elkaar. Hoe zal het weer in de herfst zijn? Opnieuw records? Maar dan aan herfststormen? U kunt maar beter goed voorbereid zijn. Lees onze tips.

  • 9 sep 2019
  • 2 minuten
  • 0

Vroeg herfst?

De periode van hitte en droogte in de zomer zorgde ervoor dat het soms al herfst leek in Nederland. Droge struiken, beken en landerijen. Veel bladeren vielen al van de bomen. Een beeld dat we meestal pas zien in oktober of november. Betekent dit dat we het echte herfstweer ook al eerder krijgen?

Even vergelijken

Vorig jaar was het al op 21 september erg onstuimig met zware windstoten. In de zomer van 2018 werd het hitterecord nog niet verbroken. Maar lang warm en droog was het zeker. Een vroege herfststorm is dan ook nu niet uit te sluiten. Laat u er niet door verrassen.

Zonder schade de herfst door

Goed onderhoud is de beste voorbereiding

1

Maak uw goten schoon

Door de zomerse hitte en droogte is al veel blad van de bomen gevallen. Eerder dan normaal. Controleer daarom nu al uw goten. En maak deze schoon.

2

Controleer het dak

Liggen uw dakpannen er goed op? Zitten er geen gaten in uw dakbedekking? Zorg anders dat het zo snel mogelijk gemaakt wordt. Lees ook onze tips over dakonderhoud.

3

Controleer uw buitenmuren

Muren onderhouden is niet zo veel werk. Maar doe het wel. Ziet u een vochtplek of een foute voeg? Zorg dat u er op tijd bij bent.

4

Controleer uw tuin

Staan schuttingen nog stevig in de grond? Zit alles vast wat vast moet zitten in uw tuin? Verwijder losse takken als u deze ziet.

5

Voorkom wateroverlast: gebruik uw dak

Ons klimaat verandert. Steeds vaker hebben we buien met extreem veel neerslag in korte tijd. Dat zorgt voor last van overtollig water. U kunt op en om uw huis ook regenwater opvangen. Denk eens aan uw dak.

6

Komt er een hagelstorm?

Hagelstenen kunnen zorgen voor flinke hagelschade. Zet uw auto in de garage of onder de carport. Heeft u zelf geen garage? Lees dan hier wat u nog meer kunt doen om schade bij een hagelstorm te voorkomen.

Stormschade melden

Krijgt u toch stormschade ondanks al uw goede voorbereidingen? Dat is heel vervelend. Meld dan uw schade bij uw verzekeraar. Bent u klant van Centraal Beheer? Dan gaat dat snel en makkelijk via de Centraal Beheer app. Download de app nu alvast.

Speciaal aanbevolen