Thuis
Thuis

Krijgen we een record aan herfststormen?

Deze zomer sneuvelden veel records. En dan hebben we het over het weer. Een lange, zeer droge zomer. Hoe zal de herfst zijn? Een record aan herfststormen? U kunt maar beter goed voorbereid zijn. Lees onze tips.

  • 4 sep 2018
  • 2 minuten
  • 0

Droge zomer, vroege herfst?

De lange warme en droge zomer zorgde ervoor dat het soms al herfst leek in Nederland. Droge struiken. Veel bladeren vielen al van de bomen. Een beeld dat we meestal pas zien in oktober of november. Betekent dat we het echte herfstweer ook al eerder krijgen?

Steeds meer herfststormen

Vorig jaar was de 1e herfststorm in Nederland al op 13 september. En toen hadden we geen extreem lange, droge zomer. Wat we wel merken is dat we steeds meer herfststormen krijgen. En daar kunt u maar beter goed op voorbereid zijn. Begin er nu al mee.

Zonder schade de herfst door

Goed onderhoud is de beste voorbereiding

1

Maak uw goten schoon

Door de lange warme en droge zomer is al veel blad van de bomen gevallen. Eerder dan normaal. Controleer daarom nu al uw goten. En maak deze schoon.

2

Controleer het dak

Liggen uw dakpannen er goed op? Zitten er geen gaten in uw dakbedekking? Zorg dat het zo snel mogelijk gemaakt wordt. Lees ook onze tips over dakonderhoud.

3

Controleer uw buitenmuren

Muren onderhouden is niet zo veel werk. Maar doe het wel. Ziet u een vochtplek of een foute voeg? Zorg dat u er op tijd bij bent.

4

Controleer uw tuin

Staan schuttingen nog stevig in de grond? Zit alles vast wat vast moet zitten in uw tuin? Verwijder losse takken als u deze ziet.

5

Voorkom wateroverlast: gebruik uw dak

Ons klimaat verandert. Steeds vaker hebben we buien met extreem veel neerslag in korte tijd. Dat zorgt voor last van overtollig water. U kunt op en om uw huis ook regenwater opvangen. Denk eens aan uw dak.

6

Komt er een hagelstorm?

Hagelstenen kunnen zorgen voor flinke hagelschade. Zet uw auto in de garage of onder de carport. Heeft u zelf geen garage? Lees dan hier wat u nog meer kunt doen om schade bij een hagelstorm te voorkomen.

Dakgoot met blad

Stormschade melden

Krijgt u toch stormschade ondanks al uw goede voorbereidingen? Dat is heel vervelend. Meld dan uw schade bij uw verzekeraar. Bent u klant van Centraal Beheer? Dan gaat dat snel en makkelijk via de Centraal Beheer app. Download de app nu alvast.

Speciaal aanbevolen