Hagel in een speeltuin

Dit kunt u doen om hagelschade te voorkomen

Harde hagel ontstaat in stevige zomerse buien. Bij warm weer en in combinatie met onweer. De hagelstenen zijn vaak niet groter dan 1 centimeter. Maar bij soms worden ze meer dan 5 centimeter groot. Met flinke hagelschade.

Thuis 28 mei 2018 2 minuten

Zet uw auto in de garage of onder de carport

Verreweg de makkelijkste oplossing bij hagel is dekking zoeken. Heeft u zelf geen garage? Dan kunt u uw auto misschien parkeren in een parkeergarage in de buurt. Of ergens onder een afdak gaan staan.

Dit kunt u ook proberen:

  • Doe wollen dekens tussen uw portieren om uw dak te beschermen.
  • Als u dakdragers heeft kunt u daartussen een zeil, doek of deken spannen.
  • Leg een paar opblaasbare zwembanden onder uw autohoes. Heeft u geen autohoes? Dan kunt u er ook een zeil of deken overheen leggen en vastbinden met touw.
  • Bind bubbeltjesplastic of karton over uw auto. Ook opblaasbare luchtbedden of oude matrassen kunnen bescherming bieden.

Controleer het dak

Liggen uw dakpannen er nog goed op? Zitten er geen gaten in u dakbedekking? Als er iets mis is kunt u dat meteen afdekken. Of u laat het doen door een vakman. Zo voorkomt u lekkage binnen.

Hagelbuien en onweer

Lees voor tips over onweer ook het artikel: Onweer? Binnen is het veilig. En als het dan toch fout gaat, dan kunt u hier uw schade melden.