De zwarte zaterdagen

Hier zijn de 4 Franse zwarte zaterdagen

Het wordt voor het eerst extreem druk op zaterdag 13 juli. De Franse verkeersdienst denkt dat het die dag op alle wegen richting het zuiden erg druk zal zijn. Houd daar dus rekening mee als u op die dag door Frankrijk rijdt. Zeker als u lang onderweg bent. Maar als u toch pech krijgt, is er altijd iemand die kan helpen.

Op de 2de zwarte zaterdag in Frankrijk is het vooral druk in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Dat is in het Zuidoosten van Frankrijk. Het gebied ligt aan de grens met Zwitserland en Italië. Vakantiegangers die naar het zuiden rijden, komen daar samen met verkeer vanuit die landen. Dat zorgt voor een hoop drukte en lange files.

De wegen in Auvergne-Rhône-Alpes zijn op deze dag weer het drukst. Maar nog verder naar het zuiden is het nu ook druk. Vooral op de wegen onder Auvergne-Rhône-Alpes die naar de grens gaan. Daar komt het verkeer naar het zuiden van Frankrijk samen met het verkeer naar Spanje en Marokko.

Veel vakantiegangers willen op 10 augustus weer naar huis. Op zwarte zaterdag 10 augustus is het weer druk op de wegen in Auvergne-Rhône-Alpes en de onderliggende regio's. Alleen staan de files dit keer met de neus richting het noorden.