Vakantie
Vakantie

Als vrouw alleen op vakantie? Denk hier aan!

Gaat u als vrouw alleen op vakantie? Dat kan gevaarlijk zijn en is niet altijd veilig. U heeft zelf voor een deel in de hand hoe veilig alleen reizen is. Wij geven u ook graag wat tips.

  • 27 apr 2018
  • 3 minuten
  • 0

Reisadvies van de overheid

Sommige landen zijn gewoon minder veilig om naar toe te gaan. Het risico op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld is daar groot. En dan maakt het niet uit of u alleen op vakantie gaat of met anderen. Weet u naar welk land u wilt reizen? Dan checkt u eenvoudig bij het 24/7 BZ Contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of uw vakantiebestemming veilig is.

Weet waar u naartoe gaat

Elk land heeft zijn eigen gewoontes, cultuur en geloof. Daardoor gaan de inwoners misschien anders om met vrouwen dan u hier in Nederland gewend bent. Zeker als vrouwen alleen op vakantie gaan. Zorg ervoor dat u zich verdiept in het land waar u naar toe wilt. Lees boeken of blogs. Lees de ervaringen van anderen. Zo weet u wat u kunt verwachten. Vergeet niet dat u op vakantie gast bent in dat land. Dat betekent dat u het land en de gewoontes moet respecteren. 

5 vakantietips

Zaken die u niet moet vergeten

1

Scan uw reisdocumenten in

E-mail een scan van uw paspoort en zorgverzekeringsbewijs naar u zelf. En naar iemand die u altijd kunt bereiken. Zo kunt u altijd laten zien wie u bent. En waar u recht op heeft als u deze documenten kwijt raakt.
2

Regel een goede reisverzekering

Kijk wat u echt nodig heeft en wat niet. U kunt ook uw bagage verzekeren.
3

Pas goed op u zelf en op uw spullen

Gaat u alleen op vakantie? Let dan extra op. U bent vaak toch kwetsbaarder. Bewaar uw geld en waardevolle spullen niet bij elkaar. Voelt de omgeving onveilig? Zoek dan andere toeristen op. Laat niet merken dat u onzeker of bang bent.
4

Hou contact met thuis

Ook al gaat u alleen op vakantie. Wilt u zich misschien helemaal afsluiten om echt te genieten van uw vakantie. Het is verstandig en veiliger om wel te laten weten waar u bent. En wat u van plan bent. Voor de thuisblijvers kunt u ook het reisbewijs invullen. Zo hebben ze al uw belangrijke informatie op 1 plek.
5

Luister naar uzelf

Het gaat er natuurlijk om dat u zichzelf veilig voelt. En alleen u kunt dat bepalen. Luister naar uw gevoel. Zeg “nee” als u iets niet wilt. Ook al heeft u al voor iets betaald. Veiligheid gaat boven alles.
Vrouw geniet tijdens vakantie

En dan vooral genieten

U gaat alleen op vakantie. Genoeg mensen die het niet durven. Voor hen blijft het een droom om zo te reizen. Daarom: wees trots op uzelf en geniet.

Speciaal aanbevolen