Vakantie
Vakantie

Caramba! Moet ik in Spanje tol betalen?

In Spanje betaalt u tol voor tunnels en bijna alle snelwegen: de autopistas. En die tolprijzen verschillen. Waar de ene Spaanse snelweg een paar euro per kilometer kost, bent u voor de ander maar een paar cent kwijt.

  • 27 jun 2019
  • 2 minuten
  • 0

U betaalt geen tol op autovías

Op gewone wegen, die autovías heten, hoeft u geen tol te betalen. Op snelwegen meestal wel. Alle Spaanse tolwegen en -tunnels vindt u op de site Autopistas.com. Daar staan ook de tolprijzen.

Zo betaalt u tol in Spanje

In Spanje kunt u de tol vaak gewoon contant betalen. Ook creditcards worden geaccepteerd. Komt u vaak in Spanje? Dan kunt u ook met een elektronisch tolkastje betalen. Dit heet Via T. U plakt het tolkastje op uw autovoorruit. Met dit kastje gaan de tolpoorten vanzelf open. Ieder maand wordt het tolbedrag van uw bankrekening afgeschreven. U koopt het tolkastje bijvoorbeeld op Bipandgo.com.

Spaanse tolwegen vermijden

Rijdt u het liefst zo snel mogelijk van A naar B? Dan zijn de tolwegen in Spanje ideaal. U bent sneller op de plek van bestemming dan wanneer u voor gewone autowegen kiest. Maar ai caramba, al die tolwegen kunnen wel flink in de papieren lopen. Zonde, daarom kiezen veel mensen voor de toeristische route. Houdt u niet alleen geld over. U ontdekt ook nieuwe, mooie Spaanse streken.

Laatste artikelen

Auto's voor tolpoort

Vakantie in het buitenland eist tol

Lees meer
Vrouw blij bij een concert

Is er een verzekering voor festivaltickets?

Lees meer
Vriendinnen in een bus

Goed verzekerd genieten van uw busreis

Lees meer
Man in een camper

Spanje heeft 3 tolklassen

Tolklasse 1: motor, auto, bestelauto, camper, caravan en aanhangwagen betalen de minste tol. Tolklasse 2: busjes, bestelwagens of campers met dubbele wielen achter, vrachtwagens en campers en bussen met 3 assen. De meeste tol betaalt u voor klasse 3-voertuigen, met 4 assen of meer.