Vakantie
Vakantie

Caramba! Moet ik in Spanje tol betalen?

In Spanje betaalt u tol voor tunnels en bijna alle snelwegen: de autopistas. En die tolprijzen verschillen. Waar de ene Spaanse snelweg een paar euro per kilometer kost, bent u voor de ander maar een paar cent kwijt.

  • 30 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

U betaalt geen tol op autovías

Op gewone wegen, die autovías heten, hoeft u geen tol te betalen. Op snelwegen meestal wel. Alle Spaanse tolwegen en -tunnels vindt u op de site Autopistas.com. Daar staan ook de tolprijzen.

Zo betaalt u tol in Spanje

In Spanje kunt u de tol vaak gewoon contant betalen. Ook creditcards worden geaccepteerd. Komt u vaak in Spanje? Dan kunt u ook met een elektronisch tolkastje betalen. Dit heet Via T. U plakt het tolkastje op uw autovoorruit. Met dit kastje gaan de tolpoorten vanzelf open. Ieder maand wordt het tolbedrag van uw bankrekening afgeschreven. U koopt het tolkastje bijvoorbeeld op Bipandgo.com.

Spaanse tolwegen vermijden

Rijdt u het liefst zo snel mogelijk van A naar B? Dan zijn de tolwegen in Spanje ideaal. U bent sneller op de plek van bestemming dan wanneer u voor gewone autowegen kiest. Maar ai caramba, al die tolwegen kunnen wel flink in de papieren lopen. Zonde, daarom kiezen veel mensen voor de toeristische route. Houdt u niet alleen geld over; u ontdekt ook nieuwe, mooie Spaanse streken.

Laatste artikelen

vrienden op een festival

Festivaltips: de do’s en don’ts

Lees meer
Kind met regenlaarzen en regenpak aan staat in noodweer

Noodweer op de camping. Wat kunt u doen?

Lees meer
Vrouw blij bij een concert

Is er een verzekering voor festivaltickets?

Lees meer
Man in een camper

Spanje heeft 3 tolklassen

Tolklasse 1: motor, auto, bestelauto, camper, caravan en aanhangwagen betalen de minste tol. Tolklasse 2: busjes, bestelwagens of campers met dubbele wielen achter, vrachtwagens en campers en bussen met 3 assen. De meeste tol betaalt u voor klasse 3-voertuigen, met 4 assen of meer.