Caravanstalling: zet uw caravan veilig weg

Of u nu een caravan of een vouwwagen heeft. Na de vakantie wilt u uw tijdelijke huis op wielen graag goed wegzetten. Hoe werkt dat als het even niet bewoond wordt? 

Vakantie 4 jun 2020 3 minuten

Caravanstalling vinden

Als de vakantie voorbij is, wordt het tijd om uw caravan een goede plek te geven. Hij mag namelijk niet zomaar langs de weg of op een parkeerplaats staan. Heeft u een vaste vakantieplek? Dan is het handig om een stalling vlakbij uw vakantieadres te zoeken. Kiest u liever steeds een nieuwe bestemming? Zet hem dan in een stalling dichter bij huis. Er zijn veel stallingen in Nederland. Soms volledig uitgerust, soms in een boerenschuur. Let er vooral op dat uw caravan veilig en stevig staat en dat er voldoende ventilatie is.

Veilig stallen

Plek gevonden? Geef uw caravan of vouwwagen wat extra aandacht voor u hem stalt. Loop alles na en zorg voor onderhoud als dat nodig is. Pomp de banden goed op, ruim op en maak schoon. Kijk ook even naar de papieren. Check uw caravanverzekering om te weten of uw caravan verzekerd blijft tegen diefstal en schade. Laat u wat kampeerspullen in de caravan achter? Kijk ook of dat verzekerd is.

Zo werkt het bij Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer stelt u uw eigen caravanverzekering samen. Gaat hij in de stalling? Dan moet deze in Nederland zijn. Goed om te weten: uw caravan hoeft niet op slot, als de stalling zelf goed afgesloten is. Als er brand ontstaat in een stalling, kan de caravan makkelijker weg worden gehaald als deze niet op slot staat.

Tot volgend jaar

Geef uw caravan een fijne vakantie in een goede stalling. Daar wordt u zelf ook rustig van. Zodra het kampeerseizoen weer begint: loop alles na voordat u wegrijdt. Zo reist u zonder vakantiestress. En eenmaal op uw bestemming is het echt tijd voor ontspanning.