WIA-verzekering: succesvolle re-integratie

Een WIA-verzekering beschermt het inkomen van uw arbeidsongeschikte medewerker. Met de AOV voor uw Personeel kijken wij ook samen met u of re-integratie kan. Uw medewerker is sneller weer aan het werk. En u bespaart kosten.

Zakelijk 24 mei 2018 2 minuten

WIA-verzekering steeds belangrijker

De instroom in de WIA stijgt. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het UWV. In 2016 was de instroom in de WIA bijna 13% hoger dan in 2015. In de eerste helft van 2017 steeg dit met nog eens 6%. 

Re-integratie boven landelijk gemiddelde

Wij vergeleken het aantal medewerkers dat via Centraal Beheer weer aan het werk gaat met het gemiddelde in Nederland. Daaruit blijkt dat bij ons meer medewerkers weer aan het werk gaan.

Uitstroompercentage WGA ERD (incl. overgang naar IVA) 2015 2016
Alle Eigen Risicodragers 15,40% 22,20%
Centraal Beheer 21,00% 25,70%


Ook bij herbeoordelingen, bezwaar en beroep waren de resultaten vaak positief:

  • Herbeoordelingen: 69% succesvol
  • Bezwaar en beroep einde wachttijd: 64% succesvol
  • Bezwaar en beroep overig: 81% succesvol

In het 3e kwartaal van 2017 beoordeelden onze klanten ons met een NPS–score van +8. Zij waren vooral blij met onze deskundigheid, het contact en het meedenken.

Goed nieuws voor u

Met de WIA-verzekering van Centraal Beheer bent u een goed werkgever voor uw medewerkers. En u zit zelf aan het stuur bij de re-integratie en houdt de kosten in de hand. Dat zorgt voor gelukkige medewerkers, lagere kosten en een gerust gevoel.
Collega's achter pc