Zakelijk

 WIA-verzekering afsluiten? Zo bereidt u zich voor

Zakelijk

Verzekeren is maatwerk. Dat geldt ook voor een WIA-verzekering (AOV voor uw Personeel). Daarom hebben wij bepaalde informatie van u nodig. Zo zijn uw medewerkers straks goed verzekerd. En betaalt u nooit te veel premie.

22 apr 2018
3 minuten

Dit willen wij van u weten

Vraagt u om een offerte? Dan sturen wij u eerst een inventarisatieformulier. Dit is een uitgebreide lijst met vragen over verschillende onderwerpen. Hierin staan basisvragen over uw bedrijfsgegevens en uw financiële positie. Maar ook wat uw doelstellingen zijn en hoeveel risico u wilt nemen. Wij zijn ook benieuwd naar uw kennis en ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheid. En of u al iets heeft geregeld voor als uw medewerker arbeidsongeschikt raakt. 

Zo wordt de premie van uw WIA-verzekering bepaald

De premie die u betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kijken wij naar het soort bedrijf. Gaat het bijvoorbeeld om een winkel of een fabriek? Ook vragen wij naar de leeftijd, het geslacht en de loongegevens van uw medewerkers. En of u al eerder arbeidsongeschikt personeel heeft gehad. Mede op basis van deze informatie bepalen wij de hoogte van uw premie. 

Geen medische keuring

Wilt u een AOV voor uw Personeel afsluiten bij Centraal Beheer? Dan hoeft uw personeel niet eerst medisch gekeurd te worden. Ook hoeven uw medewerkers geen gezondheidsverklaring in te vullen. U moet uw medewerkers dan wel binnen 3 maanden bij ons aanmelden. Heeft u een medewerker die zich eerst niet wilde verzekeren? Maar later toch wel? Dan vragen wij wel om een gezondheidsverklaring. Mogelijk volgt daarna ook een medische keuring voor deze persoon.

Wij helpen u graag

Wij geven graag goed advies dat bij uw wensen aansluit. Daarom willen wij eerst meer weten over uw huidige situatie. Bij het afsluiten van een WIA-verzekering vragen wij om veel informatie. Het is belangrijk dat u de vragenlijst volledig ingevuld terugstuurt. Doet u dit niet? Dan kunnen wij u geen advies en offerte toesturen. Heeft u vragen over de lijst? Of hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.