3 dingen om aan te denken

Als uw medewerker ziek uit dienst gaat

Denkt u dat uw medewerker gauw weer beter is? Help hem dan bij het aanvragen van een WW-uitkering. Dit kan al vanaf 4 weken voor de einddatum van zijn contract. Want krijgt hij binnen 4 weken nadat zijn contract bij u stopt een WW-uitkering? Dan is UWV zijn laatste werkgever. En bent u niet meer verantwoordelijk voor uw ex-medewerker.
UWV geeft u een boete als u niet genoeg doet om uw medewerker weer aan het werk te krijgen. Zelfs als zijn contract al bijna afloopt. En u beiden weet dat hij in de toekomst niet meer voor u werkt. Gaat uw medewerker na zijn ziekmelding binnen 6 weken uit dienst? Dan moet u zoals altijd helpen re-integreren. Maar u hoeft geen re-integratieverslag te schrijven. Gaat hij binnen 6 tot 10 weken na de ziekmelding uit dienst? Dan is een verkort verslag voldoende. Een volledig re-integratierapport is nodig als uw medewerker na de ziekmelding nog minstens 10 weken in dienst is gebleven.
Wordt uw medewerker met een arbeidscontract ziek? Dan bent u in de 1e 2 jaar van zijn ziekte verantwoordelijk voor het betalen van het loon, de verzuimbegeleiding en re-integratie. En bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet en de WGA? Dan bent u ook verantwoordelijk als uw medewerker in die 2 jaar ziek uit dienst gaat en in de Ziektewet terechtkomt. En is hij na 2 jaar nog steeds gedeeltelijk (35-80%) of volledig (80-100%), maar niet blijvend arbeidsongeschikt? Dan bent u zelfs maximaal 10 jaar verantwoordelijk voor de kosten van zijn WGA-uitkering. Alles bij elkaar betaalt u misschien wel 12 jaar voor iemand die niet meer voor u werkt.