Zakelijk
Zakelijk

Bent u klaar voor de Inspectie SZW?

Een bezoek van de arbeidsinspecteur komt niet vaak voor. En is bijna altijd onverwachts. Vaak weten ondernemers niet wat ze te wachten staat. Geldt dit ook voor u? Of is uw bedrijf wel klaar voor de Inspectie SZW?

  • 7 nov 2018
  • 2 minuten
  • 0

Punten van onderzoek bij Inspectie SZW

Als werkgever zorgt u graag goed voor uw medewerkers. Toch geeft een onverwachte inspectie soms extra spanning. Zelfs als u alles op orde heeft. De Inspectie SZW bekijkt namelijk of u zich aan de wet- en regelgeving houdt. Vroeger heette dit de Arbeidsinspectie. Het geeft rust als u weet op welke punten de Inspectie SZW uw bedrijf onderzoekt. Dit zijn in het algemeen:

  • Arbeidsomstandigheden
  • Arbeidstijden
  • Minimumloon en minimumvakantiebijslag
  • Vreemdelingen en werk

Bereid u voor met een branchebrochure

De Inspectie SZW ontwikkelt branchebrochures als hulpmiddel. Zo weet u wat de arbeidsrisico’s in uw vakgebied zijn en hoe u voor de juiste arbeidsomstandigheden zorgt. Ook weet u wat uw verplichtingen als werkgever zijn. U vindt de brochure op de site van het SZW.

Houdt u zich aan de wet?

Op zelfinspectie.nl test u zelf of u zich aan de wet houdt. U kijkt naar uw bedrijf zoals een inspecteur van de SZW dat ook doet. Zo weet u wat uw risico’s zijn en of u zich aan de regels van de arbeidsomstandigheden houdt.

Laatste artikelen

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Lees meer
contactloos betalen

De voordelen van contactloos betalen 

Lees meer
Man op tablet

Leer van andere bedrijven

Ondanks goede maatregelen stijgt het aantal arbeidsongevallen nog elk jaar. De sectoren met het hoogste aantal nieuwe beroepsziekten per jaar zijn de gezondheidszorg, handel en de industrie. Leren van andere bedrijven over het voorkomen van ongevallen is daarom belangrijk bij het bieden van een veilige werkplek.