5 tips voor duurzaam gelukkige medewerkers 

Gelukkige medewerkers werken gemiddeld harder dan hun minder tevreden collega’s. Wilt u als werkgever bijdragen aan de dagelijkse glimlach? Lees dan onderstaande tips.

Zakelijk 23 mei 2018 2 minuten

Wist u dat...

Studies aantonen dat gelukkige medewerkers harder werken dan hun minder tevreden collega’s ? Na een extra dosis werkgeluk stijgt de productiviteit gemiddeld met 12%.

Bescherm uw medewerkers

Met een WIA-verzekering (AOV voor uw Personeel) beschermt u uw bedrijf en uw medewerkers tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

5 tips

Voor een glimlach op de werkvloer

Vrijheid is blijheid. Dat geldt ook op het werk. Wilt u het beste uit uw medewerker halen? Geef hem dan de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Dit toont (en loont) zich in meer initiatieven en eigen oplossingen.
Maak tijd voor persoonlijke aandacht. Praat met uw medewerkers. Ook over luchtigere dingen. Bijvoorbeeld over een grappige video op internet. Maar vergeet vooral ook niet te vragen naar belangrijke onderwerpen. Hoe voelt uw medewerker zich? Gaat thuis alles goed? En vindt hij genoeg uitdaging in zijn werk?
Ziet Koen van de financiële afdeling de cijfers niet meer zitten? Gewoon omdat hij marketing eigenlijk leuker vindt? Zoek dan samen naar een oplossing. Misschien kan hij omgeschoold worden? Cv en opleiding hoeven niet leidend te zijn in het vullen van een functie. Zoek de kracht in iemands enthousiasme en toewijding.

4. Geef feedback

Feedback geven hoeft niet ongemakkelijk te zijn. Zelfs niet als de boodschap minder positief is dan u zou willen. Maar wees wel altijd opbouwend. Kijk naar de toekomst en hoe uw medewerker zich kan verbeteren. En bent u al tevreden? Vergeet het dan vooral niet te melden. Een compliment is altijd welkom.

5. Meten is weten

Wilt u zeker weten of de tips hierboven werken? Meet het geluk van uw medewerkers dan regelmatig. Doe dit bijvoorbeeld met Cantril’s Ladder. Hiermee geeft uw medewerker een cijfer voor de mate waarin hij gelukkig is.