Zakelijk

Hoe helpt u uw zieke medewerker?

Zakelijk

Het gaat niet goed met uw medewerker. En nu meldt hij zich ziek. Dat is vervelend en kan grote gevolgen hebben. Voor hem, maar ook voor uw bedrijf. Hoe helpt u uw arbeidsongeschikte medewerker? En hoe helpen wij u?

22 mrt 2018
3 minuten

Meer financiële zekerheid

Niet kunnen werken heeft soms emotionele, maar vaak ook financiële gevolgen. Werknemers lopen namelijk het risico op een lager inkomen als zij (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt worden. Als werkgever kunt u de financiële zorgen (deels) wegnemen. En zo uw medewerker helpen. Want met een WIA-verzekering beschermt u uw personeel tegen een terugval in het inkomen. Hiermee verzekert u een inkomensgarantie van 70, 75 of 80% tot een salaris van € 100.000,-. En ook voor het salaris hierboven heeft Centraal Beheer oplossingen. 

Re-integratie van uw zieke medewerker

Als werkgever wilt u zo goed mogelijk voor uw medewerker zorgen. Ook als hij (tijdelijk) niet kan werken. Volgens de Wet verbetering poortwachter bent u zelfs verplicht om uw arbeidsongeschikte medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld omdat de arbeidsongeschiktheid langer duurt dan verwacht. Is uw medewerker langer dan 8 weken ziek? Dan helpt uw persoonlijke casemanager u met een plan van aanpak. Ook geven wij u re-integratiecoaching. Zo helpen wij u om uw medewerker zo goed mogelijk bij te staan.
Vrouw ziek op de bank

WIA-calculator

Wilt u weten wat een WIA-verzekering betekent voor uw personeel? Met de WIA-calculator berekent u hoe hoog een inkomen is bij langdurige uitval. Zo ziet u direct hoe u de financiële stress wegneemt bij uw arbeidsongeschikte medewerker.