5 aandachtspunten

Waar moet u op letten als u een AVB afsluit?

Dit levert vaak korting op uw premie op. Deze tip geldt ook voor aanvullende verzekeringen, zoals de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dan heeft u 1 adres voor schade. Wel zo gemakkelijk.
En ook zelfstandige ondernemers zijn er in verschillende soorten en maten. Het maakt uit of u thuis werkt of veel bij de klant komt. En in hoeverre u met anderen samenwerkt. Ook maakt het uit of u producten maakt of juist diensten levert. Hoe dan ook: u heeft goede werkomstandigheden nodig voor uw bedrijf. Het Verbond van Verzekeraars heeft een folder met tips voor ondernemers om bedrijfsaansprakelijkheid te voorkomen.
Check dan of hun bedrijfsaansprakelijkheid ook goed verzekerd is. Vraag de zzp’ers met wie u werkt om dat op papier te zetten. Daarmee beschermt u uzelf.
Voor sommige schade is extra dekking nodig. Neem bijvoorbeeld zuivere vermogensschade. Dat is een vorm van financiële schade, die ontstaat als een bedrijf door uw toedoen omzet misloopt. Ook is werk dat plaatsvindt onder uw toezicht vaak niet gedekt. Dit geldt ook voor verkeersschade die met de bedrijfswagen wordt veroorzaakt. Voor dit soort zaken kunt u extra verzekeringen afsluiten. Klik hier voor een lijst van aansprakelijkheden waar u als zzp’er mee te maken kunt krijgen. Laat u informeren en onderzoek of u deze extra dekkingen nodig heeft voor uw bedrijf.
Deze verzekert u als ondernemer tegen schade die u maakt bij de uitoefening van uw beroep. Denk aan schade als gevolg van een slecht advies. Of denk aan een fout bij het uitoefenen van uw vak. Voor sommige beroepen is deze verzekering verplicht. Lees hier of u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig heeft.