Archief
Archief

Verkeersboetes in het buitenland

Autorijden in het buitenland. Dat is best lastig. Er gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Of u let meer op de navigatie dan op uw snelheid. Dan is een overtreding snel gemaakt. Boetes in het buitenland: zo zit dat.

  • 12 jul 2017
  • 2 minuten
  • 5

Boetes in het buitenland: gewoon betalen

Even een drankje doen op dat gezellige terrasje in Cannes. Bij terugkomst zit er een bonnetje op de voorruit van je auto. Vroeger was dit geen reden voor paniek. In de meeste gevallen hoorde je nooit meer iets van deze verkeersboete. Dat is nu wel anders. Er is nu een Europese richtlijn, waardoor veel EU-landen gegevens van verkeersovertreders met elkaar kunnen delen. Die boete vanuit Frankrijk valt nu dus gewoon bij u op de deurmat.

Meestal direct betalen na een aanhouding

Wordt u tijdens het rijden in het buitenland door de politie aangehouden? Dan moet u meestal direct betalen. Bent u het niet eens met de bekeuring? Vraag dan om een betalingsbevestiging waarin duidelijk staat dat u het er niet mee eens bent. U kunt dan bij thuiskomst in beroep gaan. Op de bekeuring zelf staat meestal hoe u in beroep kunt gaan en binnen welke termijn u dat moet doen.

Laatste artikelen

Ruitschade auto

Ruitschade: wat moet u wel en niet doen?

Lees meer
Kat op zebrapad

O nee, u heeft een huisdier aangereden

Lees meer
Handen achter het stuur

Boete verschilt per land

Er zijn geen Europese afspraken over de hoogte van verkeersboetes. Ieder land bepaalt dat zelf. In landen zoals Zwitserland en Finland is een boete zelfs afhankelijk van het inkomen van de overtreder. Lees hoe het zit met verkeersboetes in Duitsland, FrankrijkSpanje, Italië en Nederland.