4 kinderen in de achterbak

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Met de auto op wintersport: dat betekent een lange rit. Zeker voor uw kinderen. Hoe voorkomt u ruzie op de achterbank? Met deze 5 tips houdt u het gezellig!

Archief 1 mrt 2018 2 minuten

Voorkom ruzie op de achterbank

Met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk. Letterlijk en figuurlijk een lange rit. Want vaak maakt het kleine grut op de achterbank na 10 minuten al ruzie. Voor ouders is zo’n autorit vaak ‘the highway to hell’.

Houd het gezellig

Met een goede voorbereiding gaat u een stuk relaxter op wintersport. Met een aantal eenvoudige spelletjes en verrassingen houdt u het gezellig op de achterbank. En komt u allemaal uitgerust op uw vakantieadres aan.

5 tips

Zo houdt u uw wintersportreis gezellig

De pakjestas; inmiddels is het een traditie binnen onze familie. Ieder jaar maken opa en oma een tas met 20 kleine pakjes. Wat een groot succes! Mijn oudste dochter verdeelt de pakjes keurig tijdens de reis. Mijn jongste heeft meestal bij de eerste grensovergang alle verrassingen al losgetrokken. En het foppakje is altijd het leukst.
Bingo is leuk voor jong en oud. Maar bingoballen en de auto: dat is geen goede combinatie. Doe het daarom met kentekens! Neem bingokaartjes van huis mee en laat uw kinderen de getallen zoeken op de langsrijdende auto’s.
Wie kan binnen 1 minuut de meeste woorden verzinnen met een A? U kunt er natuurlijk ook leuke winterthema’s aan hangen. Bijvoorbeeld bedenk woorden die met sneeuw te maken hebben. Zo komt iedereen alvast een beetje in de stemming! 
Neem een rol aluminiumfolie mee. Uw kinderen kunnen er van alles van maken: poppetjes, dieren of kroontjes. Lekker knutselen op de achterbank. En daarna er samen gezellig mee spelen! 
Laat uw kind ook eens op de passagiersstoel zitten. Even papa en mama helpen om de weg te vinden. De wegenkaart op schoot en de borden in de gaten houden. Misschien heeft u uw navigatiesysteem dan helemaal niet meer nodig!
Kinderen op wintersport

Een leuke autorit is ook veilig

U ziet het: met een paar eenvoudige spelletjes wordt het veel gezelliger tijdens zo’n lange autorit. En het is ook nog eens veiliger. U kunt uw aandacht op de weg houden. Zo komt u uitgerust aan op uw wintersportbestemming! Wilt u meer handige tips over wintersport? Lees dan ‘Wintersport: zo gaat uw kind veilig de piste op’.