5 tips

Zo houdt u uw wintersportreis gezellig

De pakjestas; inmiddels is het een traditie binnen onze familie. Ieder jaar maken opa en oma een tas met 20 kleine pakjes. Wat een groot succes! Mijn oudste dochter verdeelt de pakjes keurig tijdens de reis. Mijn jongste heeft meestal bij de eerste grensovergang alle verrassingen al losgetrokken. En het foppakje is altijd het leukst.
Bingo is leuk voor jong en oud. Maar bingoballen en de auto: dat is geen goede combinatie. Doe het daarom met kentekens! Neem bingokaartjes van huis mee en laat uw kinderen de getallen zoeken op de langsrijdende auto’s.
Wie kan binnen 1 minuut de meeste woorden verzinnen met een A? U kunt er natuurlijk ook leuke winterthema’s aan hangen. Bijvoorbeeld bedenk woorden die met sneeuw te maken hebben. Zo komt iedereen alvast een beetje in de stemming! 
Neem een rol aluminiumfolie mee. Uw kinderen kunnen er van alles van maken: poppetjes, dieren of kroontjes. Lekker knutselen op de achterbank. En daarna er samen gezellig mee spelen! 
Laat uw kind ook eens op de passagiersstoel zitten. Even papa en mama helpen om de weg te vinden. De wegenkaart op schoot en de borden in de gaten houden. Misschien heeft u uw navigatiesysteem dan helemaal niet meer nodig!