Archief

Oma’s tips voor een winterproof auto

Archief

Oma weet altijd raad. Naast tips voor een schone auto, heeft ze ook een aantal tips om uw auto winterproof te maken. Hieronder vindt u er 5.

2 mrt 2018
2 minuten

Winterproof in 5 tips

Flinke vorst is geen probleem voor oma’s auto

Heeft u geen carport? Wees dan slim. Staan er al wat auto’s op de parkeerplaats? Parkeer die van u er dan tussen. Dichtbij een gebouw of onder een boom kan ook. Op deze manier zullen uw ramen niet zo dik bevroren zijn.

Niets is zo irritant als vastgevroren deuren. terwijl u haast heeft. Smeer de rubbers van de deuren in met vaseline zodra u thuiskomt van uw werk. Door het vet bevriezen de rubbers minder snel.

Er zijn manieren om eindeloos ruitenkrabben te voorkomen. Smeer een doorgesneden aardappel gedipt in afwasmiddel op uw ruit. Het zetmeel uit de aardappel voorkomt dat het ijs aankoekt op de ruit.

Ja, u leest het goed: kurk. In de winter kunnen de ruitenwissers vastvriezen. Ook dit kunt u voorkomen. Stop 2 stukjes kurk tussen de ruitenwissers.

In de winter raken de ramen snel beslagen. Doe daarom wat kattengrid in een pantykousje. Deze legt u gewoon in uw auto. Het kattengrit werkt als een soort vochtvreter. Door het kattengrit beslaan uw ramen minder.

Rijden met slecht weer

Hoe mooi de herfst en winter kunnen zijn, zo groot is het effect dat ze kunnen hebben op de weg. Gladde wegen, modder en herfstbladeren maken het soms lastig rijden. Hier zijn vast een paar rijtips bij gevaarlijk weer.

Pas op voor vogelpoep

Vogelpoep op de auto is 1 van de grootste ergernissen van autobezitters. Het is er lastig af te krijgen als het op droogt. Dé tip: haal het er snel weer vanaf.

Luisteren naar oma

Hoe grijzer, hoe wijzer. Dat bleek al uit haar tips voor een schone auto. Maar ook weet ze hoe ze de auto klaar krijgt voor de winter. Met de doodgewone dingen die elk gezin in huis heeft. Ze smeert aardappels op de auto en doet iets creatiefs met kurk. Luisteren loont, zeker bij deze handige oma.
Vrouw schept sneeuw weg bij auto