Archief

Inbraak in uw woning: wat moet u doen?

Archief

Inbraak in een woning: ik weet er helaas alles van. Thuis kwam ik in een ravage terecht. Mijn slaapkamerraam was opengebroken. Veel spullen verdwenen. Vreselijk! Nu weet ik wel precies wat u moet doen als het u overkomt.

22 jun 2017
3 minuten

Raak niets aan en bel direct de politie

De politie komt altijd langs na een woninginbraak. Vaak doen zij sporenonderzoek. Het is dus belangrijk dat u niet meteen gaat opruimen. Na het sporenonderzoek maakt de politie een proces-verbaal. Dit is een verslag waarin de politie de inbraak omschrijft. Ook staat hierin de lijst met spullen die u mist. U overlegt met de politie wanneer u die lijst aanlevert. Zodat u rustig de tijd heeft om te bekijken wat u precies mist in huis. Het proces-verbaal heeft u nodig als u de schade meldt bij uw verzekeraar.

Maak foto’s van de situatie

Foto’s zeggen soms meer dan een omschrijving. Daarom is het handig als u foto’s maakt van de inbraak. U kunt de foto’s meesturen met de schademelding. Uw verzekeraar ziet dan duidelijk wat de schade is.

Meld de inbraak bij uw verzekeraar

Bent u verzekerd bij Centraal Beheer? Dan kunt u op verschillende manieren snel en eenvoudig uw schade melden:

Zelf regelen

Mobiele telefoon gestolen? Of is uw bankpas of creditcard verdwenen? Zorg dan dat u uw telefoon of betaalkaart direct laat blokkeren. Dan kan de inbreker niet ook nog eens uw bankrekening plunderen. Of op uw kosten telefoneren. Ook een tankpas of OV-kaart moet u direct laten blokkeren.

Overleg met verzekeraar

Overleg met uw verzekeraar wat u zelf moet regelen en wat zij voor u doen. Heeft u een Woonverzekering bij Centraal Beheer? Dan regelen wij dat de schade in uw woning wordt gerepareerd. Wij sturen bijvoorbeeld een aannemer of schilder om de inbraakschade te herstellen.

Lees ook: Laat inbrekers buiten