Archief
Archief

Inbraak in uw woning: wat moet u doen?

Inbraak in een woning: ik weet er helaas alles van. Thuis kwam ik in een ravage terecht. Mijn slaapkamerraam was opengebroken. Veel spullen verdwenen. Vreselijk! Nu weet ik wel precies wat u moet doen als het u overkomt.

  • 22 jun 2017
  • 3 minuten
  • 0

Raak niets aan en bel direct de politie

De politie komt altijd langs na een woninginbraak. Vaak doen zij sporenonderzoek. Het is dus belangrijk dat u niet meteen gaat opruimen. Na het sporenonderzoek maakt de politie een proces-verbaal. Dit is een verslag waarin de politie de inbraak omschrijft. Ook staat hierin de lijst met spullen die u mist. U overlegt met de politie wanneer u die lijst aanlevert. Zodat u rustig de tijd heeft om te bekijken wat u precies mist in huis. Het proces-verbaal heeft u nodig als u de schade meldt bij uw verzekeraar.

Maak foto’s van de situatie

Foto’s zeggen soms meer dan een omschrijving. Daarom is het handig als u foto’s maakt van de inbraak. U kunt de foto’s meesturen met de schademelding. Uw verzekeraar ziet dan duidelijk wat de schade is.

Meld de inbraak bij uw verzekeraar

Bent u verzekerd bij Centraal Beheer? Dan kunt u op verschillende manieren snel en eenvoudig uw schade melden:

Laatste artikelen

Stuur en dashboard

Weet u wat die dashboardlampjes betekenen?

Lees meer
Man probeert in auto in te breken

Het beste alarmsysteem volgens onze experts

Lees meer

Zelf regelen

Mobiele telefoon gestolen? Of is uw bankpas of creditcard verdwenen? Zorg dan dat u uw telefoon of betaalkaart direct laat blokkeren. Dan kan de inbreker niet ook nog eens uw bankrekening plunderen. Of op uw kosten telefoneren. Ook een tankpas of OV-kaart moet u direct laten blokkeren.

Overleg met verzekeraar

Overleg met uw verzekeraar wat u zelf moet regelen en wat zij voor u doen. Heeft u een Woonverzekering bij Centraal Beheer? Dan regelen wij dat de schade in uw woning wordt gerepareerd. Wij sturen bijvoorbeeld een aannemer of schilder om de inbraakschade te herstellen.

Lees ook: Laat inbrekers buiten