Cappuccino met smiley van cacao

Zo maken we van Blue Monday een leuke dag!

Elk jaar in januari komen we 'm weer tegen: Blue Monday. Deze dag noemt men de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom? En hoe kunnen we deze dag veranderen in de meest leuke dag van het jaar? Lees onze tips!

Archief 1 jan 2018 2 minuten

De feestdagen zijn voorbij

De gezellige kerstdagen lijken al weer ver weg. Mijn goede voornemens ook. Op oudejaarsavond zei ik heel stoer dat ik in het nieuwe jaar geen chips meer zou eten. Maar een week later lukte dat al niet meer. Ik snak naar mooi weer. En ben klaar met die donkere dagen. Blue Monday: die dag kom ik ieder jaar wel tegen, hoor.

De meest deprimerende dag

Blue Monday is altijd de maandag van de laatste volle week in januari. In 2019 valt deze dag op 21 januari. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht Blue Monday. Een dag waarop veel mensen zich treurig voelen.

Blue Monday

Met deze tips wordt het een leuke dag!

In bloemenwinkels ziet u alweer volop tulpen. Vul een paar vazen en laat de lente zijn werk doen. Of maak het gezellig binnen. Met kussentjes en andere spullen in de nieuwe voorjaarskleuren.

Ga even lekker naar buiten. Ook al is het koud. Trek een warme jas aan en maak een mooie wandeling. Of ga een rondje hardlopen in het bos. U zult zien: bewegen in de buitenlucht maakt vanzelf vrolijk.

Organiseer iets leuks! Bijvoorbeeld een Blue Monday-lunch met collega’s. Of ga ’s avonds met familie of vrienden een Blue Monday-buffet maken. Iedereen neemt een zelfgemaakt gerecht mee. Zo maakt u van Blue Monday een gezellige feestdag!


Complimentjes krijgen is heel leuk. Maar complimentjes geven is nog veel leuker! Probeer het maar eens. En zie hoe vrolijk mensen uit uw omgeving worden als u iets aardigs tegen ze zegt. Uw humeur gaat vanzelf meedoen. En wie weet, krijgt u een complimentje terug!

Waar wilt u deze zomer naartoe? Wordt het Italië? Of een zonnig eiland? Van die voorpret komt u nu al in een vakantiestemming. En als u op Blue Monday boekt, bent u lekker op tijd. Keuze genoeg! Enne, regel ook meteen een reisverzekering. Dan heeft u dat ook goed geregeld.

Vrolijke smiley

Don't worry, be happy

U ziet het: met een paar simpele dingen kunt u een sombere dag veranderen in iets gezelligs. Misschien wordt het wel een dag om u op te verheugen! Daarom sluit ik af met mijn laatste tip: volgend jaar noemen we Blue Monday gewoon Happy Monday!