Koffer inpakken

7 slimme inpaktips

"Moet dat allemaal mee? We gaan maar 2 weken, schat!" Dit hoor ik altijd de dag voor vertrek van mijn man. Koffers pakken: het enige waar ik níet naar uitkijk als ik op vakantie ga. Het liefst neem ik mijn hele kledingkast mee. Daarom ging ik op zoek naar slimme inpaktips…

Archief 12 apr 2017 3 minuten

Begin bij de basis

Zo min mogelijk kleding meenemen begint met een goede basis. Als u verschillende kledingstukken onderling goed kunt combineren, hoeft er minder in de koffer.

Neem kleine verpakkingen mee

Een grote fles shampoo. Deze neemt veel ruimte in. Tegenwoordig verkoopt iedere drogist speciale vakantieverpakkingen. Of giet zelf iets over in een klein flesje.

Andere handige inpaktips

Met deze inpaktips kunt u zo veel mogelijk in uw koffer kwijt

Rol uw kleding op. Dat scheelt een hoop ruimte in uw koffer. Kleding die niet mag kreuken legt u over de breedte van uw koffer. Vervolgens vouwt u de uitstekende delen naar binnen.

Neemt u schoenen mee in uw koffer? Vul ze dan op met sokken of ondergoed. Laat geen plekje onbenut!

Er zijn ook speciale vacuümzakken waarmee u ruimte kunt besparen. Met de stofzuiger haalt u de overgebleven lucht eruit.

Met zo'n dik badlaken zit de koffer in 1 keer vol. Gewoon thuislaten, dus. Neem een leuke hammamdoek mee! Lekker dun in de koffer en u kunt er heerlijk hip mee op het strand liggen.

Een riem: ook zo'n ruimteverslinder. Rol 'm in de boord van een bloes. Het houdt ook gelijk de boord van de bloes in vorm.