Zakelijk
Zakelijk

Bespaar kosten met goed risicomanagement 

U wilt dat het goed gaat met de organisatie. Dat betekent ondernemen en keuzes maken. Maar u wilt geen onnodige risico's lopen. Welke risico's neemt u wel en welke niet? En wat zijn de financiële gevolgen van die keuzes? 

  • 4 jul 2018
  • 2 minuten
  • 0

Goed risicomanagement is onderbelicht 

Risicomanagement krijgt niet altijd de aandacht die nodig is. Hierdoor neemt het risico op schade toe. Neem daarom regelmatig de tijd om alles door te lichten. Zo voorkomt u schade en daarmee hoge kosten.

Risico’s onder controle

Risicomanagement is geen doel maar een middel. U voorkomt hiermee verrassingen. En u maakt bewust afwegingen om iets wel of niet te doen. Een aantal tips voor goed risicomanagement:

  • Maak een top 10 van risico's en richt daar uw aandacht op. Dan blijft het overzichtelijk.
  • Vertel het belang aan de organisatie. Dat zorgt voor een breed draagvlak.
  • Verdeel de taken helder. Dat weet iedereen wat u van hem verwacht.
  • Kijk breder dan financiën. Risico’s gaan niet alleen over cijfers.

Verzekeren en eigen risico

Verzekeren is ook een vorm van risico’s managen. Hoe meer u verzekert, hoe minder risico u loopt. Maar moet u alles verzekeren? Een eenvoudig uitgangspunt is: verzeker alleen iets als u het verlies niet zelf kunt betalen. Ook kunt u vaak zelf de hoogte van uw eigen risico bepalen. Zo maakt u het passend voor uw bedrijf. 

Laatste artikelen

Zieke medewerker

Onderschat u de kosten van een zieke medewerker?

Lees meer
vrouw betaalt met geld

Contant geld verdwijnt steeds meer

Lees meer
Collega's in een levendig pand

Van leegstand naar een levendig pand

Lees meer

Wij helpen u verder

Wilt u weten welke risico's u loopt in uw bedrijf? Doe dan meteen de risicoscan. Dan weet u waar u aan toe bent. Een adviseur inschakelen kan ook. Hij of zij kijkt graag met u mee. 

Wilt u meer weten?

Bel gewoon 'Even Apeldoorn' voor meer informatie: (055) 579 8359. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Of stuur een e-mail: hid@centraalbeheer.nl.